14. märts 2012

Aedvilja-seenepätsid ja vahtramagus

Olen praegu oma toredate vanemate juures ning siin saab alati head-paremat süüa ka. Täna kokkas ema neid maitsvaid ja soodsaid aedviljapätse seentega, mis viisid keele alla ning mida me sõime koos hapukapsaga. Pätsid maitsevad eriti hästi siis, kui neil natuke seista lasta. Lubage esitleda mu ema retsepi:




  • 8-10 kartulit
  • 4 porgandit
  • paar peotäit seeni (ema kasutas sügavkülmutatud pilvikuid)
  • 3s pl odrajahu või mõnda muud jahu
  • 2 suurt või 3-4 väiksemat sibulat
  • soola ja kuivatatud ürte vastavalt maitsele

Keeda kartulid ja porgandid koos koorega pehmeks. Kurna ja koori, tambi katki, lisa pannil praetud tükeldatud seened ja sibulad, sool, maitseained ja odrajahu. Sega kõik hoolikalt läbi ja lase mõned minutid seista. Vormi pätsikesed ning prae pihvid pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Jälgi, et pann oleks tulikuum, õli piisavalt ning kui pihvid ei taha koos seista, lisa taignasse veel jahu. Sobivad hästi näiteks leiva peale, salati või riisi kõrvale.

Vahtramagus

Siin on praegu ikka mitu-mitu vahtrapuud jooksmas ning kuna me kõike mahla ära juua ei jõua, tuli mu kallimal täna idee midagi vahtrasiirupilaadset proovida. Selleks võttis ta 3 liitrit vahtramahla ning keetis seda potis umbes 2-3 h, kuni tekkis juba paksem, siirupilaadsem mass. Meil tuli ta rohkem suhkru ja siirupi vahepealne, seetõttu ka nimi "Vahtramagus". Sõime seda pannkookidega ning maitse oli suurepärane. Lahe, et nii ilusate lehtedega puul on ka nii palju magusat sees peidus:)



4 kommentaari :