6. veebr 2012

Elamusterohke ahjuroog kartuli, peedi ja tofuga

Kui ma olin selle toidu söömise lõpetanud, mõtlesin, mis võiks sobida selle nimeks. Kartuli-peedi-tofu ahjutoit tundus kohutavat igav ning kuna see roog pakkus tõesti palju erinevaid maitselisi elamusi, siis sai ka nimi vastav. Siin toidus kohtuvad magus peet, krõbe ja mahlane tofu ning toekas kartul. Parajalt vürtsikas ning sobib praegusesse talve nagu valatult!


kuuele 

  • 8 kartulit
  • 2 keskmist peeti
  • näpuotsaga tšillihelbeid
  • 2 tl kuivatatud punet
  • vastavalt maitsele soola
  • 1 pakk kõva tofut
  • 300 ml tomatimahla
  • 4 küüslauguküünt
  • poole sidrunimahl
  • 1 sidruniviil
  • natuke pipart
  • paar spl sojakastet
  • maitserohelist
  • õli

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Samal ajal koori ja pese peedid ja kartulid. Lõika kartulid neljaks ja peedid kuueks ning aseta sügavamasse ahjuvormi. Lisa tšillihelbed, pune, sool ja paras ports õli. Sega kõik kätega hoolikalt läbi ning pane toit ahju küpsema. Samal ajal pane tofu marineerima: lõika tofu kuubikuteks, vala peale tomatimahl, purustatud küüslauguküüned, sidrunimahl, tükeldatud sidruniviil, natuke pipart ja sojakaste. Sega läbi. Kui kartul on juba pehme, vala peal tofu koos marinaadiga. Keera ahi grilli peale ning küpseta, kuni tofu on juba krõbedam. Soovi korral serveeri koos maitserohelisega.





Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...