4-5 inimesele
Valmistamisaeg: 30 minutit
- 3 sl õli
- 1 suur sibul
- 1 suur porgand
- kolm küüslauguküünt
- 250 g riisi
- 1 ½ liitrit kuuma vett
- 2-3 loorberilehte
- näpuotsaga jahvatatud musta pipart
- 1-2 tl soola (vastavalt maitsele)
- 400 g purk ube (mina kasutasin punaseid)
- 250 ml tomatipastat
- maitserohelist
Aja paksema põhjaga pott või pann pliidil kuumaks. Lisa õli ning tükeldatud sibul ja porgand. Kuumuta paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa tükeldatud küüslauguküüned ja riis. Kuumuta pool minutit ning lisa vesi. Lisa ka kõik maitseained (loorberilehed, pipar ja sool) ning kurnatud oad. Keeda tasasel tulel kaane all, aeg-ajalt segades, kuni riis on peaaegu pehme. Lisa tomatipasta, sega ning keeda, kuni riis on valmis. Serveeri koos maitserohelisega. Kõrvale sobib haugata rukkileiba. Ubade asemel saab edukalt kasutada ka näiteks tofut või konserveeritud kikerherneid.