31. jaan 2012

Oapilaff

Ei pea vist mainima, et väljas on pehmelt öeldes krõbedaks läinud. Seetõttu tuli mul täna hirmus suur isu ühe toeka talvise pilafi järele. Olge valmis oma elu parimaks pilafiks! :) Ok, see on võib-olla natuke liialdatud, aga täna seda mahlast rooga mugides käis küll korra peast läbi mõte, et see on üks parimaid toite, mis ma viimasel ajal söönud olen. Pean tunnistama, et olen seni loorberit häbiväärselt alahinnanud. See viga saab nüüd parandatud. Antud toit ei oleks ikka see õige ilma loorberita!


4-5 inimesele

Valmistamisaeg: 30 minutit

  • 3 sl õli
  • 1 suur sibul
  • 1 suur porgand
  • kolm küüslauguküünt
  • 250 g riisi
  • 1 ½ liitrit kuuma vett
  • 2-3 loorberilehte
  • näpuotsaga jahvatatud musta pipart
  • 1-2 tl soola (vastavalt maitsele)
  • 400 g purk ube (mina kasutasin punaseid)
  • 250 ml tomatipastat
  • maitserohelist

Aja paksema põhjaga pott või pann pliidil kuumaks. Lisa õli ning tükeldatud sibul ja porgand. Kuumuta paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa tükeldatud küüslauguküüned ja riis. Kuumuta pool minutit ning lisa vesi. Lisa ka kõik maitseained (loorberilehed, pipar ja sool) ning kurnatud oad. Keeda tasasel tulel kaane all, aeg-ajalt segades, kuni riis on peaaegu pehme. Lisa tomatipasta, sega ning keeda, kuni riis on valmis. Serveeri koos maitserohelisega. Kõrvale sobib haugata rukkileiba. Ubade asemel saab edukalt kasutada ka näiteks tofut või konserveeritud kikerherneid.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...