11. dets 2011

Punase kapsa rullid kruubipudru-grillkastme täidisega

Need mahlased ja toitvad kapsarullid sobivad väga hästi jõululauale. Kui kapsapead keetsin, muutus vesi nii lahedalt briljantroheliseks, et lausa kahju oli seda ära valada. Rullide juurde sobivad hästi näiteks ahjuköögiviljad rosmariiniga, praekartulid, keedukartulid, kartulipuder või tatar.


kaheksale-kümnele




Rullide jaoks:

  • 1 suurem punane kapsapea

Täidise jaoks:

  • 400 g odrakruupe
  • pool pudelit Santa Maria BBQ kastet (American Original) või Felix Smokey Barbecue kastet
  • 1-2 köögiviljapuljongi kuubikut

Kastme jaoks:

  • 2 pakki kaera- või sojakoort (kokku 400 ml)
  • 100 ml vett
  • 1,5 spl sojakastet
  • (2 tl majoraani)


Lõika kapsapeal juurikas ettevaatlikult välja või vähemalt juurika koha pealt lehed läbi. Keeda kapsapead umbes 10 minutit. Kurna, loputa külma veega ning eemalda ettevaatlikult lehed.

Pane kruubid vette keema (vett umbes 2/3). Kui kruubid on poolpehmed, lisa puljongikuubikud. Keeda, kuni vedelik on kadunud ja kruubid täiesti pehmed. Lisa kruubipudrule pool pudelit BBQ kastet ning sega kõik korralikult läbi.

Kastme tarvis sega kaera- või sojakoor läbi vee, puljongipulbri või sojakastmega ning soovi korral lisa ka natuke majoraani.

Täida kapsalehed kruubipudruga (täidist läheb iga lehe sisse umbes 3spl) ning aseta õliga määritud ahjuvormi. Määri õli ka natuke kapsarullide peale. Küpseta rulle ahjus 200 kraadi juures, kuni need on juba pealt natuke krõbedad. Seejärel vala kõik kastmega üle ning küpseta veel 10-15 minutit.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly