6. nov 2011

Mungoapada praebaklažaaniga

Minu tore ämm varustab mind tihti igasuguste põnevate vürtside ja toiduainetega. Üks nendest on Moong Dal ehk teisisõnu pisikesed kollased poolikud mungoad. Üsna sarnased läätsedele, aga minu meelest maitselt natuke pehmemad. Nendest saab teha ühe väga toitva ja kosutava pajaroa, mis sobib hästi näiteks riisiga või niisama. Seekord praadisin peale ka baklažaani-sibula-küüslaugu segu, mis sobis suurepäraselt! Moong Dal´i puudumisel sobivad ideaalseks asenduseks läätsed.


kuuele




Mungoapada:

  • 250 ml mungube või läätsi
  • liiter vett
  • 400 g purk kookospiima
  • 1-2 spl karripulbrit (mina kasutasin karripulbri segu, kus oli sees lisaks kaneeli ja muid põnevaid maitseid)
  • maitsestamiseks soola või sojakastet või tamarit

Vala mungoad liitrisse keevasse vette ning keeda umbes 15 minutit. Seejärel lisa kookospiim ja maitseained ning keeda, kuni mungoad on pehmed ja vedelik oluliselt vähemaks keenud.


Praebaklažaan:

  • keskmine baklažaan
  • 2 suuremat sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • värsket peterselli
  • 100 ml vett
  • purustatud musta pipart
  • sojakastet

Pruunista pannil õlis sibulaviilud, seejärel lisa baklažaaniribad ja tükeldatud küüslauk. Pruunista mõned minutid, lisa vesi ja hauta kaane all baklažaan pehmeks. Lõpus lisa maitse järgi purustatud pipart, sojakastet ja värsket peterselli. Sega läbi ning serveeri koos mungoapaja ja riisiga.





Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...