11. okt 2011

Tomatine kartuli-nuudli supp

Minu viimase aja lemmik supp. Nii soodne, kiire, lihtne ja maitsev. Punased toidud ja supid sobivad minu arust ülihästi ühte kõladesse sügisõhtusse. Panin siia kohe peoga küüslauku, et ikka viirusi peletada ja maitset lisada.



neljale-viiele inimesele

Valmistamisaeg: 15-20 minutit.

  • 3 sl õli
  • 1 suurem sibul
  • 5 küünt küüslauku
  • ½ l vett 
  • köögiviljapuljongi pulbrit või soola vastavalt maitsele
  • natuke purustatud musta pipar
  • 4-5 peotäit nuudleid
  • 4-5 kartulit
  • 450 ml tomatimahla
Aja pliidil pott kuumaks ja vala sinna õli. Haki sibul peeneks ja prae õlis paar minutit. Lisa tükeldatud küüslauk, sega ning vala peale vesi. Lisa puljong või sool ja pipar. Kui vesi keeb, lisa nuudlid ja tükeldatud kartulid. Keeda umbes 5 minutit, lisa tomatimahl ning keeda, kuni kartul on pehme.



2 kommentaari :