11. okt 2011

Krõbedad vareenikud...oojaa!

Ma ei saa aru, miks ma rohkem vareenikuid ei kokka? Taigen on ju niivõrd lihtne ja täidiseks saab lisada mida iganes: eilset risottot, kartuliputru, sojahakkliha-sibula segu või nagu mina - eilset hernepasteeti. Need vareenikud maitsevad väga hästi ka keedetult.


Sellest kogusest tainast saab umbes 35 suurt vareenikut.


  • 3 kruusi nisujahu

  • 1 kruus keevat vett

Vala keev vesi kausis ootavale nisujahule ning sega segamini. Vala taigen jahusele pinnale ning sõtku, kuni tuleb ühtlane pall. Jäta taignapallike puhta rätiku alla pooleks tunniks seisma. Seejärel rebi taignast tükike, veereta sellest väike pall, rulli lapikuks, lisa 1tl täidist, vajuta taignaotsad kokku ja suru kahvliga kinni. Keeda vareenikuid või prae õlis krõbedaks (kui praed, siis eelnevalt keetma ei pea.) Serveeri kohe, näiteks koos Felixi Kreeka kastme, sojamajoneesi, ketšupi või tomatisalatiga.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly