20. sept 2011

Tomatine maisisupp

Poes oli mais soodushinnaga ning ma mõtlesin, et ei ole ammu maisi toidus kasutanud. Kohe tuli millegipärast mõttesse üks tomatine maisisupp riisi, kartuli, rohke sibula ja maitserohelisega. Supp valmis lihtsalt ning oli väga kosutav, eriti peale väljas värskes õhus töötamist.



neljale-kuuele


•    purk maisi (minul oli 340 g)
•    2 suur sibulat
•    3 kartulit
•    2 peotäit riisi
•    3 küüslauguküünt
•    2-3 köögiviljapuljongi kuubikut või 1-2 tl soola
•    1 tl karripulbrit
•    purustatud musta pipart
•    1spl suhkrut
•    1spl balsamicot
•    u. 1200 ml vett
•    0,5 l tomatimahla
•    maitserohelist (nt. peterselli)



Vala potipõhja 3-4 sl õli ning pruunista seal sibulaviilud. Lisa tükeldatud küüslauguküüned, sega ning lisa riis. Kuumuta umbes minut aega segades. Lisa tükeldatud kartulid, puljongikuubikud või sool, karripulber, mais, must pipar ning vesi. Keeda umbes 15 minutit. Seejärel lisa tomatimahl, suhkur ja balsamico. Keeda, kuni riis ja kartul on pehmed. Lõpus lisa maitseroheline. Kõrvale sobib eriti hästi üks krõbe röstsaib või rukkiröst.



7 kommentaari :

  1. Maisi võib lisada koos kartuliga.

    VastaKustuta
  2. Proovisin siis ära, lisamata jäi ainult balsamico, kuna polnud käepärast. Supp sai imehea ja piisavalt vürtsikas ning täitis väga hästi kõhtu! Super!

    VastaKustuta
  3. 5+ supp, on läinud kordamisele mitmeid kordi ja seda suppi sööb ka meie valdavalt kartuli-hakklihakastme usku teismeline!

    VastaKustuta