17. sept 2011

Toekas tatrapuder

Kui tükk aega on pastat ja riisi söödud, siis kulub üks korralik tatrapuder ära. Kilosest tatrapakist saab päris mitu potitäit putru keeta. Et seekord toidukorda natuke põnevamaks ja ka maitsvamaks muuta, lisasin pudru sisse ka sibulat, brokolit, šampinjone ja sojapalle. Tulemus oli tõesti väga maitsev!


kuuele-kaheksale


•    2 suurt sibulat
•    mõned brokkoliõisikud
•    paar peotäit šampinjone või muid seeni
•    paar peotäit sojapalle (kuivatatud)
•    300 g tatratangu
•    paar köögiviljapuljongi kuubikut või soola ja/või sojakastet või tamarit vastavalt maitsele



Aja paksema põhjaga pots õli kuumaks ning lisa tükeldatud sibul. Prae paar minutit. Lisa brokoliõisikud, tükeldatud seened, sojapallid, tatratang ja puljong ning nii palju vett, et kõik oleks kaetud ja jääks parajalt ülegi (kui tahad sõmeramat putru, lisa vett vähem, mulle meeldib rohkem mittesõmeram). Hauta keskmisel kuumusel kaane all, kuni tatar on pehme.





7 kommentaari :

  1. Tuli ka üle pika aja mõte tatart keeta. Tegelikult on tatar väga maitsev, aga tundub, et seda sai lasteaias-põhikoolis liiga palju sisse topitud.
    Lisasin veel eilsest üle jäänud hautatud juurviljasegu ja pool pakki kaerakoort (seda kasutan tavaliselt kruubipudru valmistamisel koos vürtsika adžikaga).
    Igatahes väga mõnus, šampinjonid teevad kõik toidud väga maitsvaks, nii ka tatrapudru puhul.
    Huvitav kas kõlbaks seda ka vareenikute sisse panna? :)

    VastaKustuta
  2. Marie, Sinu kruubipudru kirjeldus kõlas kohe eriti maitsvalt ja ajas suure kruubipudru isu peale!:) Ja KINDLASTI sobib see tatraroog ka vareenikute sisse suurepäraselt!

    VastaKustuta
  3. Jah, nüüd on otsotto väga populaarseks muutunud - ja tõesti on ju kõikvõimalikke variante, kuidas juba niisama head kruubiputru veel paremaks muuta!

    VastaKustuta
  4. [...] *Toekas tatrapuder – täitsa tore kodune toit, kuhu pisikesed sojapallikesed väga hästi sobisid ja natuke krõmps spargelkapsas värvi lisas! [...]

    VastaKustuta
  5. Kõik oleks väga tore ja maitsev, ainult need libedad vastikud seened! Hökk!!!

    VastaKustuta
  6. Heheee, seeni ei pea üldse lisama, kui soovi pole. Asenda oma lemmikköögivilja või millega iganes, sest minu arust sobib tatraga peaaegu-et kõik. (Mõned söövad isegi magusalt rosinate, suhkru ja piimaga).

    VastaKustuta
  7. Asendasin brokoli lillkapsaga ja sojapallide asemele läks väikseks hakitud kõrvits, seente asemele aga tomat. Ja tuli väga mõnus, aitäh esialgse inspiratsiooni eest!

    VastaKustuta