kuuele
• 3 mugulsibulat
• 3-4 keskmist kooritud peeti
• 1 suur porgand või paar väikest
• 1 sellerijuur
• 2 peotäit kirsstomateid või 1 suurem tomat
• pool väikest peakapsast
• paar peotäit aedube
• paar värsket hapukurki või tavalist marineeritud või haput kurki
• 2 suurt küüslauguküünt
• paar loorberilehte
• 1 kuhjaga spl (pruuni)suhkrut
• 1 spl palsamveiniäädikat
• jahvatatud musta pipart
• köögiviljapuljongi pulbrit/kuubikut
• värsket peterselli või lehtsellerit
Pruunista suurel pannil või potipõhjas õlis sibulatükid. Lisa porgandiviilud, tükeldatud sellerijuur, peediviilud ning hakitud kapsas. Kuumuta mõned minutid. Lisa väikese sõrme suurused aedoatükid(otsad lõika ära), hapukurgitükid ning hakitud küüslauk. Kuumuta paar minutit. Nüüd vala segu pannilt potti või kui pruunistasid potis, siis vala peale umbes pool potti keevat vett (võid vee juba enne samas potis keema ka panna). Lisa loorberilehed, suhkur ja pipar. Keeda, kuni kapsas ja peet on peaaegu pehmed. Lisa tükeldatud tomatid, palsamveiniäädikas ning puljong. Keeda veel mõned minutid. Kui supp on valmis, serveeri seda koos värske maitserohelisega ja soovikorral natukese soolase tofukreemiga.