12. aug 2011

Suitsuse mekiga tofuvardad

Sain selle toidu jaoks inspiratsiooni ühest Londoni taimetoidu restoranist Veg Lover, mis asus Wembley linnaosas ning kuhu me enne ühele Wembley Arena kontserdile suundumist keha käisime kinnitamas. Ma siiamaani unistan sellest imelisest toidukohast, kus oli taevalik vegan buffee ning India perekonnast omanikud kohtlesid meid kui kuninglikku perekonda. Kokk tõi muudkui köögist hõrgutisi juurde meile proovimiseks ning loomulikult pistsime kõik nahka. Need tofukuubikud on üsna ligilähedased sellele, mida tol külmal detsembriõhtul Londonis mekkida saime.






•    250 g kõva tofut
•    1 pakk suitsumaitselist marinaadi (nt. Santa Maria)
•    väike pakk tomatikastet
•    praadimiseks õli

Lõika tofu kuubikuteks ning pane kuubikud väikesesse kilekotti. Vala marinaad tofule peale ning sulge kilekott kindlalt. Aseta kuubikud külmkappi umbes tunniks ajaks marineerima. Seejärel pane pann tulele, lisa õli ning prae tofukuubikuid paar minutit. Lisa tomatikaste ning kuumuta veel minut või paar. Söö näiteks võileiva peal, kartuli või riisi kõrvale, tortilla sees või niisama. Tofukuubikuid võid edukalt ka varda otsas grillida.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar