4. aug 2011

Sidrunimekiga šokolaadikook



See kook on põhimõtteliselt sama retseptiga, mis siin leheküljel olev tavaline šokolaadikook, kuid šokolaadiglasuuri alla peidetud sidruniglasuur annab hoopis teismoodi, mõnusalt hapuka-sidrunilise meki.

•    7 dl nisujahu
•    2 tl küpsetuspulbrit
•    3 tl vanillisuhkrut
•    6 spl kakaopulbrit
•    175 g suhkrut
•    4 dl külma vett
•    1 tl äädikat
•    100 g margariini
•    poole sidruni mahl ja poole sidruni riivitud koor
•    tuhksuhkurt
•   200 g tumedat šokolaadi (näiteks kirsitükkidega)

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Samal ajal sega kausis kuivained (jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kakaopulber, pruun suhkur) korralikult läbi. Lisa vesi, äädikas ja sulatatud margariin. Sega kõik ühtlaseks massiks. Vala tainas õliga määritud vormi ning aseta ahju 200 kraadi juurde küpsema. Samal ajal pressi sidrunist mahl ning sega juurde nii palju tuhksuhkurt, et tekiks selline poolvedel glasuur. Sega glasuuri sisse ka riivitud sidrunikoor. Sulata ka šokolaaditahvel vedelaks. Kui kook on kuskil 35-45 minutit küpsenud ja tundub valmis, võta see ahjust välja. Määri peale sidruniglasuur ning seejärel šokolaadiglasuur. Lase enne serveerimist natuke taheneda. Võid kaunistada veel riivitud sidrunikoorega, maasikate ning tuhksuhkruga.