28. aug 2011

Kaks retsepti: hernepihvid ja pannkoogitäidis seente ja india pähklitega

Mind kutsuti Õisu Sepikotta iga-aastasele "Eneseksolemise päevale". Haarasin võimalusest kinni, sest juba kutse tundus äärmiselt põnev. Lubasin pakkuda juurviljaburgereid hernepihvidega ning soolast seenetäidist pannkookide vahele. Võib öelda, et üks ääretult tore päev oli! Või õigemini pooltund, sest burgerid ja seene-indiapähkli täidis pannkookide vahel kadusid poole tunniga! Teinekord olen targem ja teen topeltkoguse:)




Juurviljaburgerid hernepihvidega

(7-10 inimesele)

Pihvid:

•    250 g kuivatatud kollaseid poolikuid herneid
•    5-6 spl (täistera)jahu (jahu võib ka ära jätta, kui saad massi piisavalt peeneks purustada)
•    2-4 mugulsibulat
•    puljongipulbrit
•    endale meeldivaid maitseaineid, vürtse või ürte (mina lisasin karripulbrit ja grilli maitseaine segu)
•    õli praadimiseks
•    umbes 150 ml vett

Lisaks:

•    marineeritud kurgi rattaid
•    (punase) sibula viile
•    salatilehti
•    ketšupit (võib juurde ka sojamajoneesi ja natuke kuivatatud punet, et teha roosa segukaste)
•    veel midagi muud meelepärast

Teguviis:

Pihvide valmistamiseks pane herned eelnev õhtu likku. Järgmine päev kurna herned ning purusta köögikombaini, saumiksri või hakklihamasinaga ühtlaseks massiks. Lisa praetud sibula tükid, puljongipulber, natuke jahu, veel endale meeldivaid maitseaineid ning umbes pool kruusi vett. Sega kõik hoolikalt läbi, vormi pihvid ning prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Aseta pihv kukli vahele, lisa marineeritud kurgi rattaid, punase sibula viile, salatilehti, ketšupit ning soovi korral veel midagi muud meelepärast.

Soolane seenetäidis pannkookide vahele

•    seeni (neid, mida pole vaja kupatada)
•    india pähkleid
•    3-4 sibulat
•    1 tl karripulbrit
•    (soolast tofukreemi)
•    sojakastet, soola või köögiviljapuljongi pulbrit/kuubikut
•    soovikorral veel näiteks tomatit, suvikõrvitsat jne.

Prae sibulaviile õlis, kuni need on klaasjad. Lisa tükeldatud seened ning prae, kuni seened on tunduvalt väiksemaks muutunud. Maitsesta karripulbri, sojakastme, soola või köögiviljapuljongi pulbrit/kuubikuga. Purusta indapähklid saumiksriga ning lisa need seenesegule. Lõpuks lisa soovi korral tofukreem ning sega kõik segamini. Serveeri pannkookide vahel.






13 kommentaari :

  1. [...] läks meil edasi burgeriteoks. Pihvideks vanad head hernepihvid, kukliteks kokkas ema mitmeviljakukleid ning vahele läks veel marineeritud sibulaid, roosat kastet [...]

    VastaKustuta
  2. [...] Mida kõike neist soodsatest ja valgurikastest kaunviljalistest valmistada ei saa: toekad burgeripihvid, erinevad määrded, supid, hautised, pudrud…See pasteet on lihtsalt võrratu! Nii kohev ja [...]

    VastaKustuta
  3. Fantastilised kotletid. Abikaasa oli väga skeptiline, kui neid valmistama hakkasin, aga järgmiseks päevaks nõudis veel :)

    VastaKustuta
  4. Nii tore kuulda, Marika! Ma ka ikka aeg-ajalt teen neid portsu valmis ja siis mõnuga mugin. Eriti meeldib mulle kotlet pooleks lõigata ja leivale panna koos natukese maheda sinepiga.

    VastaKustuta
  5. ned juurviljaburgerid olid lihtsalt niii head!

    VastaKustuta
  6. Mega head. Arvasingi, et need on head aga, et need on nii head :) Paremad kui lihakotletid või juurviljakotletid :)
    Ma muidugi ei lugenud retsepti korralikult ja tegin ühe vea. Kartsin, et see oli liiga suur viga aga maitse oli hea nii et ei teagi. Mõnipäev proovin õige retsepti järgi kah.
    Nimelt keetsin herned ära peale leotamist. Kartsin, et ehk jäävad liiga plögaseks ja panin purustatud sojasi lisaks et tuleks mingeid terasi nii öelda sisse. Maitseks kurkumi. Tulid ilusad kollased kotletid.
    Aa ja siis veel see. Mul olid rohelised kuiv.herned. Miks kollased?

    VastaKustuta
  7. Triin, kusjuures ma ei teagi, miks just kollased herned! :) Lihtsalt mina olen kogu aeg kollaseid kasutanud. Kindlasti saavad sama maitsvad ka rohelistega. Ja Sinu kirjeldatud meetod kõlab samuti väga hästi :)

    VastaKustuta
  8. [...] pildil on hernepihvid, mis on ääretult soodsad, maitsvad ja lihtsad [...]

    VastaKustuta
  9. Ma ei tea, kas asi on minu maitsemeeltes, kuna siin kommentaarides kiidetakse hernepihve, aga mulle ei maitsenud need absoluutselt :( Kotletid said väga mõrudad ja ebameeldiva maitsega. Kui peaksin uuesti samalaadseid kotlette tegema, keedaksin kindlasti eelnevalt herned ära, et nad ei jääks nii mõrudad kotletis. Burgeri vahel kannatas veel neid süüa, kuid eraldi mitte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga kahju, et ei maitsenud. Ei tohiks kindlasti mingit mõrut maitset jääda, kui herned on korralikult leotatud ja loputatud enne purustamist. Ning maitsestada tasub ka kindlasti julgelt. Enne kotletitainast maitsta, kui praadima asud. Aga hea, et kasvõi burgeri vahel süüa said :)

      Kustuta

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly