11. aug 2011

Minipannkoogid

Mulle tundub, et nüüdsest teengi pannkooke pigem veega kui soja- või kaerapiimaga. Olen lihtsalt nii harjunud juba, sest vesi on alati olemas kui pannukate isu tuleb ning minu arust ei ole erilist vahet kas on kasutatud vett või piima. Eriti nende kohevate minipannukate puhul!






•    7,5 dl jahu (eriti hea kui osa nisujahu ja osa rukkijahu või täistera nisujahu)
•    paar spl (pruuni) suhkrut
•    näpuotsatäis soola
•    1 spl küpsetuspulbrit
•    vett
•    praadimiseks õli


Sega kausis jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Lisa vett nii palju, et saaks selline vedelama hapukoore moodi tainas. Jäta tainas 15 minutiks kuni tunniks ajaks seisma. Tõsta supilusikatäis tainast pannile ning prae nagu pannkooke ikka. Ühele pannile mahub umbes 4-5 pannukat. Mina panin õli pannile üle ühe, mitte igal korral. Sellest kogusest saab suure kuhja väikeseid pannkooke, mida hea süüa näiteks enda tehtud õunamoosi, toormoosi või miks mitte soolase täidisega - meremari+sojamajonees näiteks?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly