4. aug 2011

Makaronivormikesed

Kui mul peas selle toidu mõte tekkis, teadsin kohe, et see õnnestub hästi ja maitseb veel paremini. Nii lihtne aga väga efektne ja maitsev toit, vahelduseks lihtsalt makaronidele. Lastele mökkamööda :)




•    1 pakk makarone (sarvekesi)
•    800 g purk purustatud tomateid
•    6 küüslauguküünt
•    natuke soola, suhkrut ja pipart
•    (maitserohelist)

Pane kõigepealt ahi 200C juurde soojenema. Siis pane pott tulele ning keeda makaronid pehmeks (ligikaudu 8-10 minutit). Pigem keeda seekord neid natuke üle kui vähem. Samal ajal kui makaronid keevad ja ahi soojeneb, tükelda küüslauk väikesteks tükikesteks ning pane pannile kuuma õli sisse. Prae neid kuskil 20 sekundit ning seejärel lisa terve tomatipurgi sisu. Keeda paar minutit ning maitsesta segu soola, suhkru ja pipraga. Pane kõike natuke ning seejärel maitse, kas sulle meeldib või on midagi veel juurde vaja. Kurna makaronid ära ning sega need pannil valminud seguga. Võta muffinivorm (minul on 12 kohaline) ning õliseks tehtud salvrätik. Määri kõik muffinivormi augud õliga kokku (paberikorvikesi pole vaja!). Seejärel aseta ettevaatlikult supilusikaga makaronisegu igasse muffinivormi ning aseta vormikesed ahju küpsema ligikaudu 20-25 minutiks. Võta vorm ahjust välja ning lase tal umbes 10 minutit jahtuda. Seejärel urgitse teelusikaga ettevaatlikult vormid taldrikule. Retseptis näidatud kogusest saab kaks muffinivormitäit vormikesi ehk ligikaudu 24tk.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly