4. aug 2011

Hernesupp


Hernesupp rokib. Nii lihtne see ongi. Pealegi on seda odav ja lihtne valmistada ning supp on väga toitev ja maitsev.


•    pool pakki kuivatatud herneid (500 g)
•    2-3 sibulat
•    4 küüslauguküünt
•    2 porgandit
•    1-2 peotäit odrakruupe
•    3-4 köögiviljapuljongi kuubikut või soola vastavalt maitsele
•    (maitserohelist)

Kõigepealt pane herned õhtul külma vee sisse likku. Järgmine päev vala keskmise poti põhja õli (ligikaudu 3-4 spl) ning seejärel lisa kuuma õli sisse tükeldatud sibulad. Pruunista 1-2 minutit ning lisa tükeldatud porgandid ja küüslauk. Sega kõik korralikult läbi, kuumuta natuke ning vala kõik kuuma veega üle (umbes pool potti või natuke rohkem). Seejärel lisa vee sisse leotatud ja loputatud herned ning loputatud odrakruubid. Lase supil podiseda, kuni herned ja kruubid on pehmed (ligikaudu 45 min-tund), aga umbes poole peal lisa supile ka köögiviljapuljongi kuubikud. Soovi korral kaunista maitserohelisega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar