4. aug 2011

Ahjukartulid

Kõlavad küll lihtsalt, aga kui päris aus olla, siis mina õppisin õigeid ahjukartuleid alles mõni aeg tagasi valmistama. Nipp on selles, et vett ei tohi lisada, vaid ainult õli. Siis tulevad sellised eriti mõnusad ja krõbedad kartulid. Kui oled suurem köögiviljasõber, võid koos kartulitega ahjuvormi panna ka paksemaid porgandirattad, sibulaid või midagi muud meelepärast.





•    2 kilogrammi kartuleid
•    õli, soola ja pipart

Pane ahi sooja 200C juurde.  Samal ajal kui ahi soojeneb, pese ja koori kartulid. Seejärel lõika kartulid pooleks ning pane need ahjuvormi, lisades parajalt palju õli ning vastavalt maitsele soola ja pipart. Sega kätega kõik segamini, et kartul ilusasti õli ja maitseainetega kokku saaks. Kui ahi on juba kuum, lükka vorm ahju ning küpseta kartuleid umbes 50 minutit 200C juures. Söö niisama või näiteks ketšupi ja värske salatiga.

2 kommentaari :

  1. Mina pudistan ahjukartulitele ka paarkolm loorberilehte. Soovitan.

    VastaKustuta
  2. Ohhoo, kõlab hästi. Kindlasti proovin!

    VastaKustuta

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly