24. juuli 2011

Krõbe penne-tomativorm


Mõtlesin küll, et taimetoitlasena pole mul erilist makaronivormi loota, kuna ma ei kasuta juustu ega piima, aga vaat kus lops. Nii head pastavormi ma ei olegi enne oma elus veel saanud. Pune lisab toidule vunki!

kuuele-kaheksale inimesele

•    1 pakk pennet ehk torukujulist pastat (500g)
•    6 keskmist või suuremat tomatit
•    4 suurt mugulsibulat
•    0,5 l tomatimahla
•    2-3 sl sojakastet
•    100 ml kaerakoort või 300 ml sojapiima (võib ka ilma)
•    soola vastavalt maitsele
•    värsket või kuivatatud punet ehk oreganot

Pane penned keevase vette. Samal ajal tükelda sibulad ja tomatid ning kuumuta neid pannil natukeses sojakastmes mõnda aega. Kui penned on poolpehmed ja kurnatud, võta üks sügavam ahjuvorm ning vala sinna kõik pasta ning pannil valminud tomati-sibula segu. Sega hoolikalt. Võta kauss ning tee sinna valmis selline kaste: sega pool pakki tomatimahla soola ja kaerakoore või sojapiimaga. Maitse ja lisa vajadusel soola või sojakastet. Kaste peab olema üsna maitsekas, kuna pastab tõmbab seda sisse. Vala kõik ahjuvormis olev pasta kastmega üle. Raputa peale värsket või kuivatatud punet ning pane kogu kupatus ahju. Küpseta rooga 200 kraadi juures senikaua, kuni penned on pealt mõnusalt krõbedaks muutunud.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly