25. juuli 2011

Ahjuriis karri ja kookospiimaga

Kookospiima kutsutakse ka Aasia kooreks. See on rammus ja üsna spetsiifilise maitsega. Kookospiima võib edukalt kasutada ka idamaistes püreesuppides ja hautistes. Ükskord lisasin seda isegi sortsu hapukapsa sisse, kuid see ei olnud eriti hea mõte. Parim on ta ikkagi aasiapärastes toitudes ning eriti hästi sobib karripulbri ja riisiga.



neljale-kuuele inimesele


•    umbes 2 dl pudruriisi (võib ka sõmerat riisi)
•    1 suur tomat
•    1 suur sibul
•    1 purk kookospiima (soovitatavalt lahjemat sorti)
•    pool spl karripulbrit
•    tsipake soola

Võta ahjuvorm ning vala sinna toores pudruriis, tükeldatud tomat ja sibul, karri, natuke soola ja kookospiima, sega läbi ning küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni riis on pehme.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly