2. aug 2017

Külm peedisupp (india pähkli "keefiriga")


Ilusat augustit, armsad kokkajad! Kuidas suvi teid siiani kohelnud on? Mul on üllatavalt kiire aeg olnud. Kindlasti mängib rolli ka see, et kirjutan praegu hoolega uut mõnusat kokaraamatut. Aga vahepeal pidin lihtsalt selle suurepärase peedisupi retsepti siia postitama. Sest äkki kostitab august meid veel ilusate soojade ilmadega ja siis on nii hea, kui külmikus on potike seda kosutavat ja tervislikku kreemjat suppi ootamas.


Klassikaliselt valmistatakse külma peedisuppi keefiriga. Selles versioon on aga keefiri asemel ääretult hea külm kaste, mis on valmistatud india pähklitest, marineeritud kurgist ja õunaäädikast. Tekstuur ja maitse on minu arust ideaalsed. Eriti hästi saab siin ära kasutada eelmisest päevast järele jäänud keedukartulid, aga viimased võib ka täitsa ära jätta. Keedupeedi haarasin poest, kuid loomulikult võib selle ka ise keeta. Ning saladuskatte all võin öelda, et see india pähkli kaste haakub väga hästi ka teatud poe peedi külmsupiga. Juhuks, kui on eriti kiire ja külmsupi isu tappev!


Valmistamisaeg: 10 minutit (või natuke rohkem, kui pead pähkleid eelnevalt leotama või keetma)

Kogus: neljale

India pähkli "keefir":

  • 150 g india pähkleid
  • 2 marineeritud kurki
  • 600 ml külma vett
  • 2 tl soola
  • 1 sl õunaäädikat 

Lisaks:

  • 3 väiksemat keedupeeti (400 g)
  • (2 - 3 väiksemat keedukartulit)
  • 2 marineeritud kurki
  • natuke purustatud musta pipart
  • maitserohelist

Valmistamine:

Valmista india pähkli "keefir". Kui sul ei ole kõige võimsam blender, leota india pähkleid eelnevalt paar tundi või keeda 15 minutit, kurna ja loputa külma veega. Pane india pähklid kannmikserisse koos kolmeks lõigatud marineeritud kurkide, külma vee, soola ja õunaäädikaga. Purusta paar minutit, kuni segu on kreemjas ja pole enam teraline. 

Koori ja haki keedupeet väikesteks kuubikuteks. Tee sama kartuliga. Haki ka marineeritud kurk. Aseta hakitud köögiviljad supipotti või suurde kaussi. Vala peale india pähkli "keefir", lisa purustatud must pipar ja sega kõik korralikult läbi. Aseta supp külmikusse vähemalt tunniks tahenema ja maitsestuma. Alguses on supp värvuselt õrnroosa, aga seistes muutub värv intensiivsemaks. Serveeri rohke hakitud maitserohelisega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly