1. juuni 2017

Maguskartuli ja rohelise herne supp sidruniga


Ilusat juunit, armsad kokkajad! Kui sääseparved meid ära ei söö, siis soovitan soojalt seda kosutavat ja värvilist suppi keeta. Oma koostiselt hästi lihtne, aga maitselt rikas. Just nii nagu mulle meeldib. Tavalise kartuli asemel on vahelduseks maguskartul ning lisaks annavad siin maitset rohelised herned, imeline aromaatne sidrun ja magusust tasakaalustab tomat. Serveerida tasub seda hüva leent rohke värske maitserohelisega!

Lisaks soovitan piiluda ka taimseid grilliretsepte ja muidugi küpsetada seda suurepärast kohevat rabarberikooki!

Usun, et ära märkimist väärib ka fakt, et taimetoit.ee saab homme juba 8-aastaseks! Südamest tänan kõiki, kes minu retsepte kodudes kokkavad!

Supiretsept ilmus algselt Ajakiri Vegan 2017 kevadnumbris.


Valmistamisaeg: 25 minutit 

Kogus: neljale

  • 2 - 3 sl õli 
  • 1 sibul 
  • 1 küüslauguküüs 
  • 300 g maguskartuli kuubikuid (kooritud kartulist) 
  • 2 loorberilehte 
  • 1400 ml keeva vett 
  • poole sidruni riivitud koor 
  • 2 tl soola 
  • ½ tl pipart 
  • 300 g rohelisi herneid 
  • 1 tomat

Valmistamine: 

Aja paksema põhjaga pott kuumaks. Lisa õli ja peeneks hakitud sibul. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauguküüs, maguskartuli kuubikud ja loorberilehed. Prae minut-paar. Lisa keev vesi, kata pott kaanega ja lase keskmisel kuumusel 7 - 10 minutit podiseda. Lisa riivitud sidrunikoor, sool, pipar, rohelised herned ja tomatikuubikud. Lase veel 5 minutit keeda. Soovi korral serveeri maitserohelisega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly