2. mai 2014

Parem kui Raffaello


Selle retseptiga on üks üsna vahva lugu. Nimelt on see pärit minu uhiuuest veel ilmumata eestikeelsest kokaraamatust. Seetõttu ei olnud ma seda ka veel taimetoit.ee lehele postitanud, küll aga oma inglisekeelsele retseptilehele www.vegansandra.com. Varsti tõlkis Loomade Nimel retsepti ka eestikeelseks ning see sai väga head vastukaja. Iseenesest oli see väga tore, sest kui korralikult originaalretseptile viidatakse, on mul retsepti jagamisest ainult suur rõõm. Küll aga kohtasin ka blogi, kuhu oli see retsept ilma igasuguse viiteta postitatud. Lisaks tehti retsepti tõlkimisega ka väike viga seoses suhkrukogusega. Mõtlesin, et ma ei pääse ja on vist õige aeg lõpuks ametlikult nende imemaitsvate trühvlite retsepti ka ilusasti eestikeelsena taimetoit.ee lehele postitada. 

Trühvlid ise on ÜLILIHTSAD ja võrratult maitsvad. Need valmivad tõesti loetud minutitega ja rahuldavad absoluutselt igasuguse Raffaello isu. Kindlasti sobivad ka need näiteks külla kingiks viia. Maitsvat trühvlivoolimist!



22-23 trühvlit

·  400 g purk kookospiima (rasvasisaldus vähemalt 16-17%, minu lemmik on Santa Maria lilla purk)
·  3 kuhjaga spl tuhksuhkrut
·  ½ tl vanillisuhkrut
·  80 g kookoshelbeid
·  100 g mandlilaaste
·  + kookoshelbeid trühvlite katmiseks

Hoia kookospiimapurki üleöö külmkapis. Järgmisel päeval keera purk tagurpidi, tee lahti ja vala vedel osa pealt ära. Põhja jäänud paks kookoskreem kaabi sügavamasse kaussi. Lisa suhkrud ja sega kahvliga õrnalt läbi. Lisa kookoshelbed ja mandlilaastud. Sega kahvliga, maitse ja lisa vajadusel suhkrut. Vormi segust väikesed pallikesed. Lõpus veereta palle kookoshelvestes. Säilita külmkapis.



Vaata retsepti ka videost:

7 kommentaari :

  1. Tere tore Sandra Vungi, proovisin siis neid komme, tulid päris toredad aga natuke lahjad nagu. Selline tunne et suhkrut peaks olema veel juures.. hmm.. muidu kui uuesti teen, siis vist lisaks mingit sorti suhkrut veel.. oskate soovitada? Muidu aga suur tänu retseptide eest, just sõin hommikuks kikerherne omletti! :) kaunist päeva!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur aitäh retsepte katsetamast! Järgmisel korral soovitan lihtsalt suhkrukogust natuke suurendada.

      Kustuta
  2. Huvitav, kuidas see meega võiks maitsta...

    VastaKustuta
  3. Tere,
    Minule, maiasmokale, tundus ka kohe alguses, et jääb kuidagi lahjaks ning lisasin maitse järgi suhkrut juurde. Samuti suurendasin kookoshelveste kogust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei! Tasub tõesti vastavalt enda maitsele kohendada. Alati saab suhkrut juurde lisada.

      Kustuta
    2. Mulle väga maitsevad need ja just meeldib, et pole liiga magusad

      Kustuta