16. apr 2014

Koorene sidruni-seenepasta

Kui ma aastaid tagasi esimest korda sidrunipastat proovisin, olin esimesest ampsust fänn. Aja jooksul olen seda ikka ja jälle valmistanud ning mõnikord kastmele lisanud ka seeni või valgeid ube. Seekord sai kaste siis šampinjonidega, mis siia suurepäraselt sobivad. Kui sa aga seenesõber pole, saad need ära jätta ja asendada näiteks valgete ubadega või teha lihtsalt sidrunine koorekaste. Üks tõeliselt koorene ja hõrgu sidrunimekiga pasta, mis peaks küll kõigi südamed võitma!



2-4 inimesele (olenevalt isust)

Valmistamisaeg: 20 minutit.

  • 3 spl õli
  • 2 sibulat
  • 150 g šampinjone
  • 1 tl soola
  • näpuotsaga jahvatatud musta pipart
  • 1/2 tl kuivatatud tüümiani
  • ühe sidruni riivitud koor
  • 1/2 sidruni mahl
  • 250 ml taimset koort (nt. Alpro Soya) või tee koor ise
  • + serveerimiseks keedetud pastat

Kui hakkad kastet valmistama, soovitan samal ajal ka pasta keema panna (mina kasutasin pennesid). Kastme valmistamiseks kuumuta pannil õli. Lisa peeneks hakitud sibulad ja prae paar minutit, kuni kergelt kuldpruunid. Lisa hakitud šampinjonid. Prae umbes minut. Lisa sool, pipar, tüümian ja riivitud sidrunikoor. Prae paar minutit. Lisa sidrunimahl ja taimne koor. Lase keskmisel kuumusel minut-paar podiseda. Serveeri kohe koos värskelt keedetud pastaga.



2 kommentaari :

  1. Tegin ka seda kastet ja minul läks koor tükki. Kasutasin tavalist kohvikoort, mitte taimset. Kui pannile valasin, siis läks üsna kohe tükiliseks ja vesiseks. Vesi auras ära ja valged tükid jäid alles. Miks? :( Maitse oli hea, aga kreemjast kastmest oli asi ikka väga kaugel.

    VastaKustuta
  2. Brita, minul pole kunagi tükki ja vesiseks läinud, aga ma olen ka taimset koort kasutanud nagu retseptis kirjas. Lehmakoor võis olla lihtsalt halb partii või siis reageerida kuidagi sidrunimahlaga.

    VastaKustuta