16. dets 2013

Kapsa-peedi-õunahautis

Minu jõulud on olnud juba 7 aastat täiesti taimsed, kuid ääretult maitsvad. Selle aja jooksul on kogunenud nii mõnigi hea toiduhitt, mida pühadelaual paslik pakkuda. 
Miks mitte rikastada jõululauda mõne maitsva taimse roaga või süüa need pühad vahelduseks hoopiski lihavabalt? Pärast pidusöömat on kohe kindlasti kõhul kergem ja meel rõõmustab uute maitsete üle.

See kapsa-peedi-õunahautis on tõeliselt mõnus lisand näiteks taimsete "verivorstide", pikkpoisi või ahjukartuli kõrvale. Mõnusalt krehvtine ja magus-hapukas ning kauni sügavpunase värviga.




4-6 inimesele

·         3 spl õli
·         1 sibul
·         1 ½- 2 tl soola
·         500 g tooreid peedikuubikuid
·         2 loorberilehte
·         400 ml vett
·         600 g kapsaribasid
·         200 g õunaviile


Kuumuta paksema põhjaga potis õli. Lisa hakitud sibul ja sool. Prae umbes kaks minutit. Lisa peedikuubikud, loorberilehed ja vesi. Hauta keskmisel kuumusel kaane all, kuni peet on poolpehme. Lisa kapsaribad ja hauta, kuni kapsas on pehme. Lisa õunaviilud ja hauta kuni peedid ja õunad on pehmed. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar