7. nov 2013

Vegan pitsa Margherita

Tõeliselt mõnus ja kerge pitsa, mis valmib imelihtsalt. Muutsin pitsataina täisterajahuga tervislikumaks ning seda pole vaja isegi eelnevalt kergitada, kuna see ei sisalda pärmi ning jääb paberõhuke ja krõbe. Olen sellist pitsat hakanud üsna tihti valmistama, ka ilma taimse juustuta. Pitsakatted varieeruvad vastavalt sellele, mis kodus leidub. Aga tomati ja juustu kooslus on klassikaline ning veganina ei pea sellisest pitsast loobuma, vaid saab seda nautida isegi veelgi maitsvamalt! 




4-6 inimesele

Tainas:

  • 200 g täistera nisujahu
  • 100 g valget nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl kuivatatud ürti (nt.pune, tüümian, basiilik või rosmariin)
  • 2 spl õli
  • 175 ml külma vett
Sega jahud, sool ja ürdid segamini. Lisa õli, masseeri see kätega sisse ning lisa vesi. Sega alguses supilusikaga kergelt läbi ning seejärel sõtku tainapalli, kuni see tuleb kausi küljest või jahuselt pinnalt ilusasti lahti. Jäta räti alla umbes 15-minutiks seisma. Samal ajal pane ahi 250 C juurde kuumenema.

Kate:

  • 1,5 spl õli
  • 3 spl kvaliteetset ketšupit või tomatipastat
  • 5 suurt tomatit (võimalikult küpset)
  • natuke soola ja pipart
  • 150 g vegan Cheddar juustu
Aseta tainapall jahusele pinnale ning rulli suureks ja õhukeseks ringiks (pitsa katab peaaegu terve ahjuplaadi ära). Tõsta pitsapõhi õliga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pitsapõhjale ühtlaselt õli (see ei lase tomatikastmel taina sisse imbuda) ja seejärel määri peale ketšup või tomatipasta. Lisa tomatirattad ning aseta pitsa 250 C juurde ahju. Küpseta umbes 10 minutit, kuni tainaääred hakkavad pruunikaks muutuma. Tõsta pitsa korraks ahjust välja, sapsuta tomatitele natuke soola ja pipart ning lisa riivitud Cheddar juust. Küpseta pitsat veel umbes 5 minutit, kuni juust on rohkem sulanud. Lase pitsal enne lahtilõikamist paar minutit jahtuda. Soovi korral kaunista värske basiilikuga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly