2. okt 2013

Porgandipirukad

Ütlen kohe ausalt ära, et selle retsepti idee peale tuli minu kallim juba paar aastat tagasi. Olime oma taimetoitlastest sõpradel külas ning meil oli pakk lehttainast ja ports porgandeid. Nii sündiski see vahva idee teha sellised väikesed pirukad, kus viinerite asemel hoopis maitsvad porgandid. Ma südamest armastan selliseid lihtsaid, soodsaid ja hõrgutavaid retsepte. Porgand oma täies hiilguses, nii magus ja mahlane. Lisa veel täidisesse värske hakitud till ja oledki endale märkamatult 4 pirukat järjest söönud.


umbes 24 pirukat
  • 12 keskmist porgandit
  • 500 g vegan lehttainast (nt. "Säästu") 
  • kimp värsket tilli
  • soola ja pipart
  • õli praadimiseks
Võta lehttainas sügavkülmast vähemalt paar tundi enne välja ning aseta tavalisse külmkappi. Pese porgandid, lõika keskelt pooleks ning keeda soolata vees pehmeks. Kurna, lase jahtuda, koori ning prae pannil õlis kuldpruuniks. Praadimise lõpus lisa vastavalt maitsele soola ja pipart. Mina praadisin kahes raksus, kuna porgandeid oli paras ports. Lõpus sega kõik praetud porgandid värske hakitud tilliga läbi. Rulli lehttainas jahusel pinnal laiali, lõika ruudud ning rulli iga ruudu sisse üks porgand. Küpseta 220 C ahjus 15 minutit. Sobivad suurepäraselt niisama snäkiks või näiteks supi kõrvale.

Vaata ka retsepti videoõpetust: 
 


4 kommentaari :

  1. Tere, mul on selline küsimus, kust saab osta tofut ning mis on selle hinnaklass?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tofut müüakse näiteks Prismades, Konsumites, Kaubamaja toiduosakonnas, ökopoodides, Stockmannis ja ehk leidub ka mõnes Rimis või Selveris. Ühesõnaga enamikes suuremates poodides ja isegi väiksemates Konsumites peaks müügil olema. Hind jääb natuke alla 2 euro.

      Kustuta
  2. Kas peale Säästu on ka teisi vegan lehttaignaid? Mu läheduses ei ole ühtegi ETK poodi :(

    VastaKustuta