24. juuli 2013

Maapähkli-porgandibrownied ehk šokolaadiruudud (+video)

Kuigi ma ei ole eriline magusaarmastaja ja pigem haaran mõne värske puuvilja, siis tunnistan ausalt, et mul on olnud umbes nädal aega hirmus magusaisu ja just mingi koogi järele. No eks ikka isude järgi need retseptid mul sünnivad. Eriline isu oli mul mahlaste ja rammusate brownide ehk šokolaadiruutude järele. Kuna ma ei tahtnud seekord margariini kasutada, siis panin selle asemel hoopis maapähklivõid ja päevalilleõli. Ja maapähklivõi annab lisaks võrratu maitsenüansi. Mina valmistan seda ise. Lihtsalt ostan soolatud ja röstitud maapähkleid ning suristan köögikombaini või saumiksriga ühtlaseks pähklivõiks. 

Riivitud porgandid annavad siin mahlasust. Ja brownide nipp on see, et lasta neil pigem vähem küpseda ja eriti hea on need eelmisel õhtul valmis küpsetada ja lasta üle öö külmkapis taheneda (okei, mina lõikasin juba siis endale tüki, kui kook oli ahjust 20 minutit tagasi tulnud ja see maitses ka siis suurepäraselt!)





Kogus: 12 šokolaadiruutu (32 x 24 cm ahjuvorm)

Tainas:

  • 100 g täistera nisujahu (Graham)
  • 50 g valget nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 4 spl kakaopulbrit
  • 10 spl pruuni suhkrut
  • 300 g porgandeid (8 keskmist)
  • 100 g tumedat šokolaadi (nt. "Pergale")
  • 100 ml vett
  • 50 ml taimeõli (nt. päevalille)
  • 1 tl (õuna)äädikat
  • 3 spl maapähklivõid

Sega kuivained omavahel läbi, lisa riivitud porgandid, veevannil sulatatud šokolaad, vesi, õli, äädikas ja maapähklivõi. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Kata sügavam keskmise suurusega õlitatud ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas ühtlaselt vormi. Küpseta 180 C juures 25 minutit. Samal ajal saad valmistada glasuuri:

Glasuur:

  • 100 g tumedat šokolaadi (nt. "Pergale")
  • 2 spl maapähklivõid

Sulata veevannil šokolaad, lisa maapähklivõi, sega korralikult segamini ja võta glasuur pliidilt.

Kui kook on ahjust väljas, kata see ühtlaselt glasuuriga ja lase enne serveerimist umbes 15 minutit kuni üle öö (külmkapis) jahtuda.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...