26. juuli 2013

Kartuli-tofusalat

See salat meenutab mulle kartuli-munasalatit, mida kunagi iidsetel aegadel poest ostsin. Jällegi leiab siit päevalilleseemnekreemi. No ma olen sõltuvuses sellest ja paratamatult rändab see hetkel väga paljude toitude sisse. Sobib suurepäraselt ka siia rooga ja teeb sellest mõnusalt toitva ja rammusa salati.

Pane enne selle salati tegemist päevalilleseemned vähemalt paariks tunniks või üle öö likku!




4-6 inimesele

  • 1,4 kg kartulit (u. 9 suuremat)
  • 250 g kõva või pehmet tofut (mina kasutasin kõva tofut tilli ja peterselliga)
  • 1 väike mugulsibul
  • 300 g kooritud päevalilleseemneid 
  • 300 ml vett
  • 1 tl kurkumit
  • 4 tl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 3 spl mahedat sinepit (nt. "Meira")
  • 1 tl õunaäädikat
  • näpuotsaga soola ja pipart
  • 1 spl kreeka pähkli õli või mõnda muud külmpressiõli (võib ka ära jätta)
  • värsket tilli
Keeda koorega kartul pehmeks ja lase maha jahtuda. Koori kartulid ja tükelda kuubikuteks ning lisa need suuremasse kaussi. Kui kasutad pehmet tofut, siis lisa see niisama, kui kõva, siis pudista see kartulite hulka. Lisa ka peeneks hakitud sibul. Nüüd valmista salatikaste: kurna ja loputa leotatud päevalilleseemned ning vala sügavamasse kaussi. Lisa vesi, kurkum, puljongipulber, mahe sinep ja õunaäädikas ning purusta kõik saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kaste salatile koos natuke soola, pipra, kreeka pähkli õli ja hakitud värske tilliga. Sega kõik korralikult läbi. Serveeri koos värskete tomatisektoritega. 



2 kommentaari :