3. juuni 2013

Mahlased oa-peedikotletid

Kõik sai alguse sellest, et hommikul üles ärgates oli mul kõht hirmus tühi ja tahtsin midagi toekat. Õnneks olin ma eelmisel õhtul terve kilo põldube likku pannud, nii-et panin pool neist niisama keema, et hiljem erinevatele toitudele lisada ning teise poole otsustasin kotlettideks teha. Külmikus ootas ka 4 keedupeeti ning kuna peet on kotlettides alati maitsev ja mahlane lisand, sündisidki oa-peedikotletid. Pean ütlema, et retsept on üsna robustne, kuna tegelikult ei olnud mul plaanis selle toidu retsepti kirja panna. Kuna aga kotletid tulid tõeliselt maitsvad ja nägid ka ääretult ilusad välja, otsustasin neid kaunitare inspiratsiooni mõttes pildistada ja ka retsepti tunde järgi kirja panna. Koguseliselt tuleb neid terve suur kuhi, nii-et soovi korral võib esialgu ka pool kogusest teha.



  • umbes 500 g põldube (enne leotamist)
  • 4 keedupeeti (tükelda)
  • paar spl jahu (peaaegu kõik sobivad, minu panin natuke nisujahu ja natuke rukkijahu)
  • paar spl riisiputru (selle asemel võib panna paar spl jahu)
  • 1 toores sibul (tükelda)
  • paar tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2-3 spl karripulbrit
  • maitse järgi köögiviljapuljongi pulbrit (ilma maitsetugevdajata) või soola

Leota ube üle öö. Kurna ja loputa korralikult. Kasuta köögikombaini, saumiksrit või hakklihamasinat et kõik koostisosad purustada ja et need omavahel korralikult seguneksid. Maitse ja lisa vajadusel veel mõnda maitseainet või soolakuse lisamiseks köögiviljapuljongi pulbrit. Sega hoolikalt, vormi kotletid ja prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kergelt krõbedaks. Jälgi, et õli oleks kuum ja seda oleks piisavalt ning et üks kotletipool oleks korralikult küpsenud, enne kui üritad seda pannil ümber keerata (keeramiseks kasuta võimalikult õhukest pannilabidat). Kotletid on eriti maitsvad, kui lased neil enne söömist natuke jahtuda. Serveeri eineleiva peal, kartulipudru ja kastme kõrvale või kus iganes tuju tuleb :)





Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...