Pannkoogitainas:
- 300 g nisujahu
- 1 tl soodat
- 2 tl äädikat
- näpuotsaga soola
- 600 ml vett
Sega nisujahu sooda ja soolaga läbi, lisa vesi ja äädikas ning sega veel korralikult (mina vispeldasin). Jäta pannkoogitainas senikauaks seisma, kuni täidist valmistad.
Hakksojatäidis:
- 1 suur sibul
- 150 g kuivatatud hakksojamassi (graanulid)
- 2-3 spl õli
- näpuotsaga soola ja pipart
- 8 spl Felixi Smokey Barbecue kastet
- 2 tl broilerimaitseainet (mina kasutasin Meira oma, mis sisaldab ainult puhast kraami ja mitte maitsetugevdajat)
- pool tl jahvatatud vürtsköömneid
- 2 spl sojakastet
Nüüd on aeg pannkooke küpsetama hakata. Kõigepealt pane endale valmis kaks suurt taldrikut ja määri need mõlemad õliga kokku. Jäta need pliidi juurde. Aja pann pliidil kuumaks ja lisa õli (üsna vähe, et pannkoogid jääksid tugevamad). Vala pannile umbes kulbitäis tainast ja küpseta ühelt poolt krõbedaks. Nüüd tõsta või libista pannkook pannilt ühele õlitatud taldrikule nii, et küpsetamata pool jääks allapoole. Nüüd tõsta umbes 2 supilusikatäit hakksojatäidist pannkoogi küpsenud külje keskele ja voldi pannkook kokku nagu pildil näidatud. Volditud pannkoogid aseta teisele õlisele taldrikule oma viimast praadimist ootama :)
Kui kõik pannkoogid on pooleldi küpsetatud, täidetud ja volditud, prae need pannil nüüd ka teiselt poolt krõbedaks. Ja ongi toitev ja maitsev eine valmis. Mina serveerisin pannukate juurde veel sojamajoneesi-broilerimaitseaine kastet.