16. nov 2012

Ahjukartulilaevukesed herne-praesibulatambiga

Ma tean, et ütlen seda pea iga toidu kohta, aga see toit sai lihtsalt võrratult maitsev! Igatahes me emaga vitsutasime nagu loomad ja limpsisime näpudki puhtaks. Ja veel tõeliselt soodne toit. Kõige parem oli neid laevukesi süüa just näppudega, kui nad kergelt jahtunud olid. Mõtlesime, et iseenesest sobiksid sellised erinevate täidistega kartulid külmalt suurepäraselt suupistelauale. Saab täita näiteks värvikireva punase peedi-küüslaugutäidisega, erkoranži porgandi-päikesekuivatatud tomati täidisega, pruuni põldoatäidisega, erinevate seentega jne. Kõht sai igatahes mõnest kartulipoolikust väga täis. Retsept ja selle toidu valmistamine on tegelikult väga lihtne ning soovitan soojalt järele proovida. Mulle meeldis selle retsepti juures just see, et ahju läksid toored kartulid. Nii sai tulemus krõbe ja just õige.

PS! Proovisin ära ka peeditäidisega ning sai samuti võrratu. Ja järelejäänud kartulisisusid praadisin nagu praekartuleid. Sai korraga kaks toitu :)



kokku tuleb 14 laevukest

  • 7 ühesuurust keskmist kartulit
  • natuke soola
  • 400 g külmutatud rohelisi herneid
  • 2 sibulat
  • 2 küünt küüslauku
  • natuke pipart
  • 200 ml vett
  • soola vastavalt maitsele
  • 1 tl sojakastet
  • 1 tl palsamveiniäädikat
  • värsket tilli
  • Felixi Kreeka kastet

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Samal ajal pese ja koori kartulid, lõika pikkupidi pooleks ning uurista väikese noaga ettevaatlikult kartulipoolikute sisu välja. Järelejäänud sisu saad hiljem mõnes panniroas või püreesupis kasutada. Aseta õõnestatud kartulipoolikud ahjuplaadile, lisa igale kartulipoolikule sortsuke õli ning soola. Hõõru kõik kartulid hoolikalt õli ja soolaga sisse ning pane kuuma ahju 35 minutiks küpsema. Samal ajal, kui kartulid küpsevad, saad valmistada hernetambi. Selleks vala pannile 3-4 supilusikatäit õli, aja kuumaks ning lisa hakitud sibul. Prae sibulaid, kuni need on kuldpruunid. Lisa hakitud küüslauk, sega läbi ning lisa külmutatud herned. Vala peale 200 milliliitrit vett, sool, pipar, sega kõik korralikult läbi ning jäta kõrgele kuumusele kaane alla 10 minutiks podisema. Kui herned on pehmed, vala need kaussi, lisa sojakaste ja palsamveiniäädikas ning tambi kartulipudrutambiga pudrusemaks. Kui kartulid on pehmed, võta need ahjust välja, lisa igasse poolikusse umbes 1 supilusikatäis hernetäidist ning pane tagasi ahju 10 minutiks küpsema. Serveeri laevukesi koos värse hakitud tilli ja natukese Kreeka kastmega. Sobib võrratult ka külmaks suupisteks!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...