30. jaan 2012

Lillkapsapada ubadega

Lillkapsas on võrratu nii toorelt snäkina ja salati sees kui ka mõnes kosutavas supis ja hautises. Väga maitseb mulle ka see ahjuroog lillkapsa ja leivaga. Seekord valmis selline mõnus ja toitev pada, kus lisaks lillkapsale olid kaaslaseks ka oad, mis tegid toidu tummisemaks. Sobib imehästi näiteks riisiga või niisama leivaga.


kahele-neljale


  • 400 g lillkapsaõisikuid 
  • 240 ml vett 
  • 1 küüslauguküüs väiksem jupp ingverit 
  • 1 tl paprikapulbrit
  • näpuotsaga karripulbrit 
  • paar tl köögiviljapuljongi pulbrit või vastavalt maitsele soola 
  • natuke jahvatatud musta pipart 
  • purk ube tomatis (400 g) maitserohelist 


Aja vesi potis keema. Lisa tükeldatud lillkapsas, küüslauguküüs, tükeldatud ingver ning kõik maitseained ja oad. Keeda, kuni kapsas on pehme. Serveeri soovi korral koos maitserohelisega.

4 kommentaari :

  1. Atiäh retsepti eest. Otsisin mida põnevat teha lillkapsast ja satusin selle retsepti peale. Kõik retseptid on sellised mõnusad käepärastest asjadest valmistatavad.

    VastaKustuta
  2. Kallis Sandra,nagu ikka ma pole eriti retsepti järgija ja sul on ka siin tunda et teed "eetrist"Tore!Jään ikka su fänniks ka siin kaugel kus poes on müügil ainult "kaka" ja kodus teen söögiks siis seda mida nõuka aeg on hästi õpetanud "s..t saia!"

    VastaKustuta
  3. Suur tänu, Enemari! Rõõm Sinust kuulda ja veel suurem rõõm, et ikka vahel mu lehte külastad. Palju tervitusi Sulle!

    VastaKustuta