23. jaan 2012

Köögivilja-hakksojasupp

Minu kadunud vanaema oli super kokk. Tunnistan ausalt, et lisaks rammusatele hõrgutistele, mida ma koos vanaema ja vanaisaga lauas nautisin, käisin ka vahel harva sahvris salaja maiustamas :) Tema toidud olid alati ülirammusad ja rõõsakooresed. Üks minu kõige lemmikumaid toite oli hakklihasupp. Seal olid lisaks hakklihale veel sees ka herned, kartulid, sibul. Vahel ma igatsen seda suppi. Olen õppinud, et taimetoitlasena ei pea millestki puudust tundma ning oma vanasid lemmikuid saab ka taimselt ja tunduvalt tervislikumalt valmistada. Väga lihtsalt valmiv toit!


kahele-kolmele


  • 2 kartulit
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 100 g külmutatud herne-maisi-paprika segu või ainult herneid
  • 50 g kuivatatud hakksojamassi
  • näpuotsaga jahvatatud musta pipart
  • 2-3 spl Vegeta Natur puljongipulbrit
  • maitserohelist
  • 1200 ml vett

Aja potis vesi keema. Lisa tükeldatud kartulid, sibul ja küüslauk, külmutatud segu, sojahakkmass, must pipar ja puljongipulber. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Lisa hakitud maitseroheline.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar