8. dets 2011

Koorene sibula-ploomi supp

Tunnistan ausalt üles, et selle supi idee tuli mul raamatust "Viplala lood". Seal töötas pereisa ühes vabrikus, kus toodeti konserveeritud ploomisuppi. Juba väiksena mõtlesin, kui vahva idee on ploomisupp! Ja see pidi kindlasti olema soolane. Lisada juurde veel koort ja sibulaid ning tulemuseks on üks väga mõnus ja krehvtine supp, mis sobib hästi jõululauale isu ärgitama koos krõbedaks röstitud kukliga.


neljale-kuuele



  • 4 suurt sibulat
  • 2 spl vegan margariini
  • näpuotsaga purustatud musta pipart
  • 680 g ploomikompotti (ka vedelik!)
  • 750 ml vett
  • 1 spl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 4 spl sojakastet või tamarit
  • pool pakki soja- või kaerakoort (u.100 ml)
  • värsket peterselli
  • (kukleid röstimiseks)

Koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta. Pruunista sibulaviile potipõhjas natukese musta pipraga margariini sees, kuni viilud on juba kuldsemad (u.5 minutit). Samal ajal purusta kätega ploomid, eemaldades nendelt kivid. Lisa purustatud ploomid sibulatele koos ploomikompoti vedelikuga (mina panin terve vedeliku, kuid võib ka vähem) ja veega. Lisa ka puljongipulber ning sojakaste. Keeda suppi kaane all keskmisel kuumusel ligikaudu 15 minutit. Seejärel lisa kaera- või sojakoor ning keeda veel 10 minutit. Serveeri värske peterselli ja krõbedaks röstitud kukliga.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly