10. okt 2011

Ahjupeedi ja spinati püreesupp kookospiimaga

Püreesupid on mõnus vaheldus tavalistele suppidele. See väga rauarikas supp on üllatavalt toitev ja rammus. Kõrvale sobib haugata mingit mõnusa määrdega leiba.



kaheksale-kümnele


  •  4 keskmist peeti
  •  5 küüslauguküünt
  •  2 pakki külmutatud spinatit
  •  2 x 400 g purk kookospiima
  •  köögiviljapuljongi pulbrit ja/või sojakastet või tamarit vastavalt maitsele
  •  4 tl kuivatatud punet ehk oreganot
  •  u. 5 spl kartulitärklist + natuke külma vett
  •  3-4 spl õli


Pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema. Koori ja tükelda peedid ning pane peeditükid koos kooritud küüslauguküüntega ahjuvormi, sega õliga segamini ning küpseta 200 C juures, kuni peet pehme. Samal ajal, kui peet küpseb, vala külmutatud spinat umbes 2,5 l vette keema. Lisa ka puljongit ja/või sojakastet ning punet. Kui peet on valmis, lisa see spinatisupile koos kookospiimaga. Keeda paar minutit, lisa tärklise-vee segu samal ajal kiirelt segades ning võta pott tulelt. Püreesta saumiksriga kreemjaks.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar