11. okt 2011

Kohev hernepasteet

Ma ei jõua kuivatatud herneid ära kiita (loe: keeta). Mida kõike neist soodsatest ja valgurikastest kaunviljalistest valmistada ei saa: toekad burgeripihvid, erinevad määrded, supid, hautised, pudrud...See pasteet on lihtsalt võrratu! Nii kohev ja pehme ja maitsev. Soovitan soojalt järele proovida!





  • 400 g kuivatatud poolikuid kollaseid herneid

  • 1-2 suuremat porgandit

  • 5 küüslauguküünt

  • 3 loorberilehte

  • purustatud musta pipart

  • soola vastavalt maitsele

  • 3-4 spl oliiviõli

Pane herned õhtul likku. Järgmine päev kurna ja loputa herned ning pane koos küüslauguküünte, porgandiviilude ja loorberilehtedega keema. Keeda, kuni herned on täiesti pehmed. Kurna kogu kupatus ja vala kaussi. Lisa pipart, soola ning oliiviõli. Püreesta saumiksriga ühtlaseks. Säilita külmkapis.






11 kommentaari :

  1. [...] Sellel laupäeval toimuvat Taimetoidumessi tutvustav video: http://t.co/AZ7Yi15G 1 week ago Follow @taimetoitTaimetoit@Facebook « Kohev hernepasteet  |   [...]

    VastaKustuta
  2. Pakun, et külmkapis umbes 3-4 päeva.

    VastaKustuta
  3. Mina panin säilituskarbiga külmkappi ning, kuna kogus oli suur, sõin veel nädal aega hiljemgi seda.

    VastaKustuta
  4. Sõltuvusttekitavalt hea. Olen külalistelegi pakkunud ning nüüd teevad nemadki seda kodus. Nii lihtne teha - raskeim osa on vist jätta meelde, et eelmisel õhtul tuleb herned likku panna. Suured tänud suurepärase retsepti eest!

    VastaKustuta
  5. Mul on siiralt hea meel nii häid sõnu kuulda, suur tänu! Ma ise ka fännan seda pasteeti - tõesti lihtne ja maitsev ning ka soodne.

    VastaKustuta
  6. Muide, kui ununevad herned eelneval õhtul likku panna, siis ajab asja ilusti ära, kui panna herned samal päeval kuuma vette likku ning kuskil 4-5h pärast peaks juba kõlbama või isegi enne.

    VastaKustuta
  7. [...] Hernepasteet on maitsev ja soodne leivamääre: [...]

    VastaKustuta
  8. Mina proovisin ka selle ära ja tegingi nii, et panin herned kuuma vette likku (lihvitud terved herned) ja kolme tunni pärast juba keema ja väga kiirelt sain valmis.
    Ainult jälle küsimus, millist pakki on kasutatud retseptis. Minul oli 0,5 kg-ne pakk, sealt panin poole ära ja lisasin kaks porgandit. Ja saigi värvus selline oranžikam, aga maitse poolest ei oska küll nuriseda. Väga mõnus retsept, järgmisena võtan ette oapasteedi :)

    VastaKustuta
  9. [...] http://taimetoit.ee/2011/10/11/kohev-hernepasteet/ [...]

    VastaKustuta
  10. [...] (selleks on kõik vajalikud koostisosad hetkel olemas ka), seenepasteedi, pähkli toorjuustu ja koheva hernepasteedi. Naadipestot tahaks ka proovida, aga kuna mul pole siin oma aeda, kust naate korjata, siis see idee [...]

    VastaKustuta