11. okt 2011

Kohev hernepasteet

Ma ei jõua kuivatatud herneid ära kiita (loe: keeta). Mida kõike neist soodsatest ja valgurikastest kaunviljalistest valmistada ei saa: toekad burgeripihvid, erinevad määrded, supid, hautised, pudrud...See pasteet on lihtsalt võrratu! Nii kohev ja pehme ja maitsev. Soovitan soojalt järele proovida!





  • 400 g kuivatatud poolikuid kollaseid herneid

  • 1-2 suuremat porgandit

  • 5 küüslauguküünt

  • 3 loorberilehte

  • purustatud musta pipart

  • soola vastavalt maitsele

  • 3-4 spl oliiviõli

Pane herned õhtul likku. Järgmine päev kurna ja loputa herned ning pane koos küüslauguküünte, porgandiviilude ja loorberilehtedega keema. Keeda, kuni herned on täiesti pehmed. Kurna kogu kupatus ja vala kaussi. Lisa pipart, soola ning oliiviõli. Püreesta saumiksriga ühtlaseks. Säilita külmkapis.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly