9. sept 2011

Purukook õunamoosiga


Üks maailma lihtsamaid kooke. Suhteliselt võimatu on siin ebaõnnestuda. Õunamoosiga tehtud purukook on kindlasti mokkamööda magusasõpradele. Kes nii magusat kooki ei soovi, võib vabalt kasutada ka näiteks pohlamoosi. Tegelikult peaks siia igasugused keedised vahele sobima. Ükskord lisasin ka rosinaid, maitses samuti väga hästi. Täistera nisujahuga jääb koogitekstuur suurepärane ning täisterajahu maalähedus sobib hästi magusa õunamoosiga. Nisujahu võib siin retseptis asendada ka kaerajahuga.

Kui sul on võimalik, vali mõni kvaliteetsem margariin. Näiteks oliivõlibaasil. Või katseta hoopis kookosrasvaga, kui sulle meeldib. Aga ka lihtne Voimix ajab siin asja ära. Ahjust tulnud kuum kook on võrratu serveerituna koos isetehtud banaanijäätisega.

PS! Selle koguse jaoks kasuta väiksemat või keskmist sügavat ahjuvormi, siis jääb kook paksem ja mahlasem. Kui soovid suure ahjuplaaditäie kooki, siis kasuta topeltkoguseid.

Kogus: 32 x 24 cm suuruse ahjuvormi täis, 12 ruutu

Valmistamisaeg: 5 minutit aktiivset, 35 minutit passiivset. Kokku: 40 minutit.

Koostis:

  • 400 g täistera nisujahu või kaerajahu
  • 80 g pruuni suhkrut
  • 250 g taimset margariini või natuke lõhnata kookosrasva
  • 500 ml paksemat õunamoosi
  • ½ tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel jahu ja suhkur ning lisa margariinitükid. Sega ja
masseeri kätega, kuni saad leivapuru moodi konsistentsi. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga
ning vala vormi pool koogipurust. Suru see kätega õrnalt põhja. Lisa õunamoos ja määri
lusikaga ühtlaselt laiali. Raputa moosile peale ülejäänud puru. Kõige peale raputa natuke
jahvatatud kaneeli. Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit. Lase enne lahtilõikamist ja
serveerimist natuke jahtuda. Serveeri isetehtud banaanijäätisega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar