11. sept 2011

Hapukapsasupp

Vahel tuleb hirmus kuuma, vedela ja hapuka supi isu. Eriti kui on tükk aega tahkeid toite ja saialisi tarbitud. Seda suppi on lihtne valmistada ning sobib hästi kargesse sügisõhtusse.


kuuele-kaheksale


•    pool kilo hapukapsast
•    kaks peotäit odrakruupe
•    paar sibulat
•    paar porgandit
•    paar köögivilljapuljongi kuubikut või vastavalt maitsele soola
•    natuke purustatud/jahvatatud musta pipart
•    kaks loorberilehte

Pruunista kergelt potipõhjas õli sees tükeldatud sibul. Lisa porganditükid ning kuumuta veel natuke. Lisa hapukapsas, loobrerilehed ja loputatud kruubid ning vala peale nii palju vett, et kõik oleks kaetud ning jääks veel ülegi. Nii palju, kui vedelat suppi ise soovid. Kui supp on juba umbes pool tundi keenud, lisa puljongikuubikud ja must pipar ning keeda, kuni kruubid on pehmed. Kõrvale sobib rukkileib.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar