10. aug 2011

Riisipada virsiku, seente ja pähklitega

Mahlane virsik sobib oivaliselt ka soolaste toitude sisse. Pähklid lisavad toidule rammusust ning seened on hamba all õige mõnusad. Kui sulle seened ei matse, võid need vabalt ära jätta või need millegi muuga asendada.




•    1-2 mugulsibulat
•    karp šampinjone, puravikke või kukeseeni
•    100 g ehk umbes peotäis kooritud maapähkleid, india pähkleid või kreeka pähkleid
•    450 g riisi
•    2,5 tk köögiviljapuljongi kuubikut
•    musta pipart
•    1 purk virsikupoolikuid
•    pool purki virsikukompoti vedelikku

Võta paksema põhjaga pott ning pane tulele. Vala poti põhja paras ports õli, lisa tükeldatud sibul ning kuumuta paar minutit. Seejärel lisa tükeldatud seened (mina lõikasin seekord meelega suured tükid) ning kuumuta veel paar minutit. Nüüd lisa pähklid ja riis, sega kõik läbi ning vala üle veega, mida peaks olema nii palju, et kogu kupatus on kenasti veega kaetud ning jääb veel natuke ülegi. Kui vesi valatud, lisa ka puljongikuubikud, pool purki virsikukompoti vedelikku (ülejäänud poolest saad morssi teha) ning natuke musta pipart. Hauta keskmisel kuumusel kaane all, kuni riis on peaaegu pehme. Lisa tükeldatud virsikupoolikud, sega kõik läbi ning keera tuli maha. Mina lisasin toidule ka värsket tükeldatud peterselli.