26. juuli 2011

Lasanje seente ja ubadega

Kui ma väiksena esimest korda elus klassikalist lasanjet proovisin, siis mulle see eriti ei meeldinud, kuna see oli minu jaoks liiga rammus. Ka aastaid hiljem pole mulle klassikaline variant (piima-jahu-juustukastmega ja loomse hakklihaga) omaseks saanud. Meie pere fännab hoopis sellist kordi kergemat lasanjet, mis on valminud tomatikastmes ning mille täidis varieerub vastavalt kodus leiduvale. Kõige tihedamini on meil lasanjetäidiseks seened ja oad. Kõik see kokku on suurepärane kooslus!



neljale–kuuele

Täidis:

  • 2 sibulat
  • 2 purki ube (näiteks punaseid, kokku 800 g)
  • karp šampinjone või muid seeni
  • pool pead küüslauku (võib ka vähem)
  • lasanjeplaate (minul kulus 12 tükki)
  • värsket tilli
  • vastavalt maitsele soola ja pipart
  • paar spl õli


Kastmeks:

  • 1 l tomatimahla
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • natuke soola ja pipart
  • 1 tl kuivatatud tüümiani või punet
  • (paar spl taimset koort)

Pruunista pannil õlis hakitud sibul. Lisa tükeldatud šampinjonid ning hauta senikaua, kuni šampinjonid on tunduvalt kahanenud (umbes 3–4 minutit). Lisa kurnatud ja loputatud oad, hakitud värske till ning vastavalt maitsele soola ja pipart.
Valmista kaste. Selleks kuumuta potis tomatimahl, lisa pruun suhkur, natuke soola ja pipart, kuivatatud tüümian või pune ning soovi korral ka paar supilusikatäit taimset koort. Sega ning lase kastmel korraks keema tõusta.
Määri ristkülikukujuline ahjuvorm õliga (minul oli selline keskmine klaasist ahjuvorm). Aseta vormipõhja pikkupidi lasanjeplaadid üksteise kõrvale ja ääred natuke üksteise peale (minul mahtus järjest 4 plaati). Lisa plaatide peale täidist, nii-et plaadid oleks ilusasti kaetud. Seejärel lisa umbes 3 kulbitäit tomatikastet ning lao uued plaadid ja jälle kiht täidist ja jälle kaste. Seejärel lao jälle peale lasanjeplaadid ning vala kõik kastmega üle (lasanjeplaadid peavad olema täiesti kastmega kaetud, vajadusel vajuta plaate näppudega natuke allapoole). Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit. Enne lahtilõikamist lase lasanjel vähemalt 5 minutit jahtuda.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly