24. juuli 2011

Idamaised riisinuudlid

Aasia toit on mulle viimasel ajal eriti mokkamööda. Ma olen armunud koriandrisse, ingverisse ja kurkumi, rääkimata sojakastmest. Seda toitu tuli kokkuvõttes koguseliselt päris palju, aga õhtuks olid pott ja pann tühjad ning lootusest ka homne lõuna selle toiduga läbi ajada, ei tulnud midagi välja.


neljale-kuuele


•    1 pakk riisinuudleid
•    umbes 700g valget peakaspast
•    1 porgand
•    1 karp šampinjone
•    jahvatatud koriandrit
•    jahvatatud ingverit
•    heledat sojakastet
•    seesamiseemne õli

Keeda riisinuudlid pehmeks, kurna ja sega seesamiseemne õliga.  Vala vokkpannile paras hulk taimeõli. Kui õli on kuumemenud, lisa pannile peenikesteks ribadeks lõigatud kapsas ning porgand. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. Seejärel lisa šampinjonitükid, paras hulk koriandrit, ingverit ja sojastet. Kogused sõltuvad katsetaja julgusest, mina lisasin vürtse üsna palju. Kuumuta vokkpanni segu, kuni massi on juba vähem ning kapsas ei ole täiesti pehme, vaid veel üsna krõmps. Serveeri valminud segu riisinuudlite peal.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar