16. dets 2015

Arvustus: Veggo vegan tooted vol.2


Ühel päeval nägi minu külmkapp välja nagu tavaline kõigesööja külmik. Sealt vaatasid vastu toorjuust, tuunikala, lihalõigud, parmesan ja lihatükikesed. Aga see kõik oli loomulikult taimne. Minu jaoks oli tegemist üsna harjumatu vaatepildiga, sest tegelikult mul tavaliselt külmikus midagi väga polegi. Poolprodukte ma nii tihti ei kasuta ja enamus toidud teen ise nullist, ehk siis teraviljadest, köögiviljadest, kaunviljadest jne. Mis on muidugi hea märk, kuna viimane variant on üsna tervislik ja soodne. Aga nii mõnus on vahelduseks oma menüüd ka väärt vegan produktidega rikastada. Veggo saatis mulle jälle pakitäie head-paremat ja nüüd on mul olnud piisavalt aega ka kõik tooted järele proovida. Seekordses satsis oli paar minu uut lemmikut ja ka mõni toode, mis eriti ei kõnetanud. Igatahes on praegu parim aega Veggo poega jälle tutvust teha, sest kui peaks mõne toote järgi isu tekkima, jõuab veel enne pühi tellimuse sisse anda.


Vana hea kikerhernejahu. Nende jahudega on see, et mõni peenema jahvatusega sort sobib suurepäraselt selle kikerherneomleti valmistamiseks, aga mõnega ei tule üldse omlett välja. Õnneks on see konkreetne kikerhernejahu selle omleti jaoks väga hea. Järele proovitud :)


Naturaalne seitan. Tegemist on siis valmis seitaniga, mida saab vastavalt oma soovidele serveerida. Kui ma pakikese lahti tegin ja endale ühe viilu lõikasin, siis ehmusin ära, kuna toode oli täiesti mage. Ehk sellele viitab ka toote nimi "naturaalne". Selles mõttes ongi hea, et siis saab seda täpselt enda järgi maitsestada. Mina lõikasin suured viilud, praadisin pannil krõbedaks ja maitsestasin sojakastmega. Serveerisin koos praesibulatega ahjujuurviljade peal. Tulemus nägi välja selline. Kindlasti üks väga hea ja toitev idee ka jõuluõhtuks!


Soolane tofumääre. Olgem ausad, pakend ei ole just väga kutsuv. Aga see on petlik! Sisemus oli tõeliselt üllatav. Ma olen aja jooksul proovinud igasuguseid taimseid leivakatteid. Mõned on olnud väga head, mõned suisa kehvad (viimase all pean eriliselt silmas Tofuttit!). See toorjuustu moodi võie oligi kõige lähedasem toorjuustule. Väga hea maitse ja rikkaliku rammusa ja pehme tekstuuriga. Eriti hea krõbeda kukli peal koos kirsstomatitega. Mmm...


Vegan parmesan. Üks parimad tooteid, mida viimaste aastate jooksul proovinud olen. See sai kohe meie lemmikuks. Maitselt hästi krehvtine ja soolakas ning ka lõhnab tõeliselt pikantselt-juustuselt. Näksisime seda nii veini kõrvale kui ka riivisime rohkelt pasta ja hommikupudru peale. Nüüd ongi ainult üks väike kontsuke järel, mida üritan veel natuke säilitada. Kindlasti tellin veel!


Taimne tuunikala. Selle toote peale olin ma millegipärast kõige rohkem elevil. Kõlab ju põnevalt - vegan tuunikala. Olen ju isegi näiteks "kala"kotlette valmistanud. Ja oma järgmisel aastal ilmuvasse uhiuude kokaraamatusse kokkasin ka ühe eriti isuäratava meremekiga retsepti. See konkreetne "tuunikala" toode kahjuks valmistas pettumuse. Tekstuurilt väga sarnane, aga maitselt mitte üldse merene. Hinnalt ka üsna kallis. Ehk on see toode parem? Peab proovima.


Must sool. Ma polnudki seda kunagi varem proovinud. Teadsin, et see on muna lõhna ja maitsega. Mõtlesin, et proovin seda kikerherneomleti sees. Kui soola avasin, lõhnas see tugevalt muna järele. Kahjuks omletis seda üldse tunda polnud. Ehk oleksin omleti pidanud magedama tegema ja hoopis valmis omleti vahetult enne serveerimist musta soola raputama? Pean proovima!

Pakis oli ka kaks seitanijahu, mis kuluvad nii väga ära maitsvate seitani steikide valmistamisel. Eriti pühadeajal. Ning ka pitsajuust, mida proovisin ka eelmine kord ja mis on täiesti 100% suurepärane. Sobib ülihästi nii pitsale kui ka lasanjele. Sulab ideaalselt.

Kindlasti tasub Veggos ringi uudistada, kuna tellimine on sealt lihtne ja üsna soodne ning toodete hulgas leidub mitmeid pärleid. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar