22. mai 2017

Arvustus: vaakumblender versus tavaline blender


Olen üsna kindel, et kõiki köögividinaid ja tarvikuid ei ole meil vaja, aga mõned peavad olema ja mõned annavad lihtsalt nii palju toredaid võimalusi juurde. Näiteks just eile hilisõhtul, kui tundsin, et enam midagi süüa ei taha, aga samas midagi nagu tahaks, siis tuli appi minu truu mahlapress. Seekord valmis värske mahl õunadest, granaatõunadest, suurest mahlasest greibist, sidrunitükist ja ingverijupist. Küll sai hea rüübe! Hästi kosutav, magushapu ja meeldivalt mõrkjas. 

Kui mulle pakuti sama firma Versapers uhiuut ja unikaalset toodet, milleks on vaakumblender Vacublend, ei saanud ma ei öelda. See kõlas liiga põnevalt. Siin väike tutvustav tekst mahlapressid.ee lehelt:

Vaakumblenderdamine kõlab nagu kosmoseteadus, kuid see pole üldse nii keeruline. Võtate blenderi kannust ära 80% õhku ühe nupuvajutusega ja kogu protsess võtab ainult 2 minutit ning Teie supersmuuti on valmis. Tundub lihtne? Võtame sammu tagasi. Tavaline blender tõmbab läbi toormaterjali palju õhku, mis kiirendab oluliselt oksüdeerimist. 80% vähem õhku kannus aitab suurel määral vähendada toormaterjali oksüdeerumist, mistõttu smuutid näevad välja erksad, värsked ja maitsevad paremini.

Kas see kõik ka tõele vastab? Proovisin järele.



Tahtsin teha kahte värvi smuutit. Kõigepealt rohelist, mis sisaldas endas banaani, spinatit ja vett. See on muide üks väga mõnus kooslus, mida soovitan kindlasti proovida! Smuutide juures ongi minu arust väga oluline ka see, kui palju vett panna. Mulle näiteks ei meeldi ülipaksud smuutid, kus vett pea üldse pole. Samas ei ole hea ka liiga vedel smuuti. Kui ma teen smuutit kahele, siis reeglina kasutan kahte banaani, suure peotäie spinatit ja kruusitäie külma vett. Ning mida küpsemad banaanid, seda parem. Aga milline oli tulemus tavalise blenderiga ja milline vaakumblenderiga?


Vasakul on tavalise blenderiga smuuti (võimsus 400W), paremal on vaakumblenderiga tehtud variant (võimsus 960W). Vasakpoolses smuutis on kõvasti rohkem vahtu ja mulle, parem on kreemjama ja ühtlasema konsistentsiga. Kui mõlemat proovisime, oli ka maitses vahe tunda. Parempoolsel smuutil oli natuke tugevam ja puhtam maitse ning seda oli väga meeldiv juua. Eks siin on võib-olla ka maitseküsimus. Mõnele äkki meeldibki vahusem smuuti rohkem? Pilt on tehtud vahetult peale blenderdamist. Seistes eraldub vasakpoolsel smuutil ajapikku vedelam osa ja peale jääb paks vaht. Parempoolne smuuti aga säilitab oma välimuse ja kvaliteedi ning seetõttu on seda eriti hea ka tööle-kooli kaasa haarata.


Teiseks smuutiks tegin kirsismuuti: kaks banaani, natuke külmutatud kirsse ja vett. Tulemus jälle sama - üks smuuti oli vahusem ja natuke kahvatuma maitsega. Teine aga ühtlasem ja maitsekam. 


Mis mulle aga kõige rohkem selle blenderi juures meeldis? See on võimas. Ma saan lõpuks ometi teha pähkli-ja seemnekastmeid koheselt. Ilma eelnevalt neid leotamata või keetmata. Pähklid koos veega blenderisse ja voila! Koheselt kreemjas kaste olemas. Teiseks meeldib mulle väga selle automaatrežiim. Ehk vajutad nuppu, ise toimetad muid asju ja blender teeb samal ajal smuuti, kastme või supi valmis. Lõpetabki ise töö just õigel ajal, kui kõik on ilusasti blenderdatud ja annab sellest signaaliga märku. Väga mugav! Panen siia natuke kokkuvõtlikumad plussid ja miinused ka:

PLUSSID:

  • Kvaliteetsemad ja maitsekamad vahuvabad smuutid
  • Automaatrežiim - lõpetab töö ise õigel ajal
  • Võimsus - pähklid ja seemned saavad ilma leotamata maitsvaks kastmeks
  • Moodne välimus
  • BPA-vaba kann


MIINUSED:

  • Üsna lärmakas
  • Vaakumi kasutamiseks peab olema kindel piisav kogus vedelikku

Kui oled mõelnud uue blenderi ostmisele, siis see on kindlasti üks variant, mida kaaluda. Tasub uudistada mahlapressid.ee lehte, sest seal on mitu toredat toodet!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly