18. okt 2015

Arvustus: BareBar toorbatoonid


Ma jooksin oktoobri alguses Tartus oma esimese poolmaratoni. Tahtsin tähistada seda, et metsaradadel treenides olen jõudnud spordipõlgurist inimeseni, kes suudab rahus 21,1 kilomeetrit joosta. Jooksupäeval oli võrratult kaunis sügisilm ja ma tõepoolest nautisin igat kilomeetrit. Püksitaskusse olin pistnud ka ühe spordibatooni, mis juhtus olema taimne ja mille ma ostsin Rimist. Firmat ma kahjuks enam ei mäleta, aga banaanimaitseline oli. Jooksu ajal mul seda õnneks vaja ei läinud, aga peale jooksu oli see hea suutäis. Ning kuna peale paari tundi jooksmist tekib hundinälg, siis lisaks pirakale Metro grillsojaleivale, haarasin kõrvalt Comarketist taas ühe toorbatoorni. Jällegi ei tule firma nimi meelde, aga batoon oli maitsev. Ühesõnaga tollel päeval kulusid batoonikesed kiireks energiaks väga ära ning minu huvi nende vastu oli tõusnud.

Alles hiljuti saatis BareBar toorbatoonide maaletooja Hortus Medicus mulle karbikese proovimiseks. Lühidalt: BareBar batoonid on 100% taimsed külmpressitud toorbatoonid, mida ei ole tootmise käigus kuumutatud üle 42 kraadi. Niimoodi on seal kõik hea kraam säilinud. Põhiliselt koosnevad need datlitest, marjadest, puuviljadest ja seemnetest. Mis mulle nende juures meeldis ja ei meeldinud? Kohe kirjutan lähemalt.


Lõppkokkuvõttes on batoonid mõnusaks tervislikuks vahepalaks või kiireks energialaksuks. Mulle meeldis nende juures eriti see, et nad olid üsna matsakad, võrreldes mõne teise firma batoonidega. Ikka parajalt suur suurtäis. Küll aga oli nende maitsete hulgas mõni, mis mulle väga meeldis ja mõni, mis mulle üldse ei meeldinud. Siin on väikesed kokkuvõtted iga toorbatooni kohta:


1) Banaani-mustika. Päris hea, aga mustikamekki väga ei tuvastanud. Siin on selle koostis ka:

Koostisosad: datlid*, mandlid*, mustikad* (12%), banaan* (8%). *Orgaaniline.


2) Vürtsikas sidrun. Hästi mõnus tugev tsitruseline maitse, kergelt hapukas ja parajalt vürtsikas. Meeldis väga!

Koostisosad: datlid 59 %, mandlid, sidrunimahla pulber 3%, agaavi nektar, sidruniõli, tsilli, ingver, sidrunimelissi ekstrakt.


3) Punaste marjadega. Ei midagi, millest koju kirjutada. Hetkel ei tulegi selle maitse väga meelde, kuna iseloomust jäi batoonil natuke puudu. Aga halb ka ei olnud! Koostis on muidugi väga vinge:

Koostisosad: datlid 52 %, india pähklid, mandlid, maasikad, goji marjad, kakaovõi, jõhvikas, agaavi nektar, vanilje, sidrunimelissi ekstrakt, marjad 10 %


4) Apelsini ja astelpajuga. LEMMIK NR.1! See oli üks supermaitsev elamus. Mulle millegipärast hirmsasti meeldivad natuke hapumakad batoonid ja see oli just parajalt hapukas ja hõrgult apelsinine. Tahaksin seda kindlasti kunagi veel!

Koostisosad: datlid*, mandlid*, astelpaju pulber*, sidrunimahla pulber*, apelsini õli(0,1%)*. Astelpaju 2,5%. *Orgaaniline.


5) Õuna ja kaneeliga. Kõlab ju hõrgutavalt? Õun ja kaneel on tavaliselt perfektsed kaaslased. Mulle igatahes see kombo väga meeldib, aga siin batoonis hakkas kaneel vastu. Liiga selline puine mekk oli.

Koostis: datlid 52 %, india pähklid, õun 16 %, agaavi nektar, vanilje, kaneel 0.9 %, sidrunimelissi ekstrakt.


6) Datli ja kookosega. Ainuke batoon, mida ma ei suutnud lõpuni süüa. Mulle tavaliselt väga-väga kookos meeldib ja ma kasutan seda köögis palju. Küll aga ei meeldi mulle üldse see kookosemekk, mis on näiteks rafineerimata kookosrasval. Liiga seebine ja tugev minu jaoks. Sellel batoonil oli just see mekk. Lisaks olid sellele batoonile sisse sattunud kõvad tükikesed. Kas siis datlikivid või kookoskoore tükid. Minu arust üks vastikumaid asju, mis süües juhtuda saab. Tuli kohe meelde, kui koolis hernesuppi süües mõni konditükk hambavahele sattus. Õhhh...Igatahes ei olnud üldse meeldiv. Kahjuks ei leidnud praegu lehelt selle batooni koostist ka.


7) Apelsini ja toorkakaoga. Väga meeldiv maitse. Ja mulle üldse meeldivad rohkem need batoonid, mis on kakaoga ja värvuselt pruunikamad. Ehk siis tummisemad. 

Koostis: datlid, india pähklid, apelsin 8 %, toorkakao 7 %, kakaovõi, agaavi nektar, apelsiniõli, vanilje, sidrunimelissi ekstrakt.


8) Jõhvikaga. LEMMIK NR.2! Jälle üks super elamus. Jõhvikane ja hapukas. Mulle jõhvikad hirmsasti meeldivad ja samuti jõhvikamaitselised tooted. Siin oli tunda ikka õiget jõhvikat, mitte seda hirmsat kunstlikku mekki, mis näiteks Corny batoonides on.

Koostisosad: datlid*, mandlid*, jõhvikad* (jõhvikad*, roosuhkur*, päevalilleõli*). Jõhvikad 10%. *Orgaaniline.

Selline sai minu kokkuvõte. Kui poes müügil näed, proovi kindlasti mõnda neist ja ehk leiad oma uue lemmikmaitse!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly