12. veebr 2015

Pannkoogid krõmpsu ja kreemja peedisalatiga


Ühel õhtul, peale järjekordset tegusat päeva, lamasin voodis ja vaatasin sarja. Ometi ei suutnud ma seekord üldse meelelahutusele keskenduda, vaid mõttes hakkas kangastuma juba uus retsept. Peet. Toores krõmps peet. Maitsekas porru. Mahlane õun. Hapukas tomat. Midagi on veel puudu...rammus majonees! Ma tundsin juba seda tekstuuri ja neid maitseid oma suus. Täiesti kindlalt pidi see peedisalat saama pannkoogi vahele. Kui mul õnnestus see kombinatsioon ka päriselt järele proovida, oli see 100% selline nagu ma teadsin ja lootsin, et see on. Täiesti suurepärane! Ma lihtsalt sõin seda salatit supilusikaga, aga siis tuli meelde, et peaksin ikka pannkookide jaoks ka midagi jätma.

Siin see retsept nüüd on. Täiesti tahtmatult, aga just õigel ajal ja just õige värviga sobib see hästi ka lähenevaks sõbrapäevaks. Kas pole peet lihtsalt imelise värviga? Kindlasti tasub seda riivida jämedama riiviga, siis jääb palju mahlasem ja maitsekam. Üldse kasutan riivimisel ainult jämedat riivi (välja arvatud sidrunikoore puhul). Ülipeeneks riivitud porgand ja peet on minu jaoks nagu puder. Samuti olen täheldanud vahet, kui riivida käsitsi või kasutada köögikombaini. Viimasega jääb köögivili peale purustamist hoopis kuivem ja maitsetum. Nii-et vana hea jäme käsiriiv annab parima tulemuse!

Imestan ka seda, et olen hakanud rohkem õuna salatite sees kasutama. Muidu ei sallinud ma sellist varianti üldse. Eriti hakkas vastu õun näiteks kartulisalati sees. Aga ühel päeval valmistasin isegi makaronisalatit õunaga! Magus ja mahlane õun on vahepeal mõne salati sees täitsa omal kohal. Eriti selles krõmpsus peedisalatis, mis sobib lihtsalt suurepäraselt maheda ja pehme pannkoogiga. Salati sisse läks loomulikult isetehtud majonees, mis sidus kõik köögiviljad mõnusaks koosluseks. Nii-et sõbrapäev või mitte, need pannukad sobivad iga ilmaga sinu päeva värvilisemaks ja maitsvamaks muutma.




Valmistamisaeg: 25-30 minutit.

Kogus: 9 pannkooki

Koostis:

Pannkoogitainas:

  • 300 g nisujahu
  • ½ tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 600 ml vett või taimset piima
  • 2 tl õuna- või veiniäädikat

Peedisalat:

  • 2 keskmist toorest peeti (450 g)
  • 1 keskmine õun
  • 1 keskmine tomat
  • 3 kuhjaga sl hakitud porrut
  • 6 kuhjaga sl taimset majoneesi 
  • ½ tl soola
  • ½ tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

Valmista pannkoogitainas. Selleks sega kõik kuivained omavahel läbi. Seejärel lisa kuivainetele vesi või taimne piim ning äädikas. Vispelda kõik korralikult läbi. Jäta pannkoogitainas seisma, kuni peedisalatit valmistad.

Selleks koori peedid ja riivi jämeda riiviga. Koori ja puhasta õun ning lõika viiludeks. Haki tomat kuubikuteks. Sega kõik salati koostisained omavahel läbi.

Nüüd on aeg pannkooke praadida. Kui soovid eriti ruttu valmis saada, kasuta korraga kahte panni. Vala kuumale pannile natuke õli ja kulbitäis pannkoogitainast. Liiguta panni, nii-et tainas kataks terve pannipõhja. Küpseta pannkoogid mõlemalt poolt kergelt kuldpruuniks. Serveeri peedisalatiga.

2 kommentaari :

  1. Toore peedi salat oli mulle täiesti uus kogemus, kuid nüüdsest hakkan kindlasti pigem just seda kasutama keedupeedi asemel :) Kuna salatit jäi paari portsjoni jagu üle, siis järgmine päev segasin selle riisinuudlitega ning oli ka väga maitsev!

    VastaKustuta
  2. Oi, riisinuudlitega võis see ka tõesti hästi sobida!

    VastaKustuta