7. jaan 2015

Kirsismuuti



Ma tean, et aasta on juba 2015, aga ütlen ausalt, et mina olen smuutid enda jaoks alles hiljuti avastanud. No ikka nii, et igal hommikul käristan masinaga suure laari värsket smuutit mulle ja mu kallimale valmis. Kõrvale veel puder ja ongi super hommikusöök olemas. Banaan ja datlid on meil smuuti sees ja A ja O ja vastavalt võimalusele lisame siis näiteks kiivit, õuna, apelsini ja külmutatud kirsse või vaarikaid. Mulle meeldib just vett vedeldajaks lisada. Kuigi ka taimse piimaga saab maitsev, on veega tehtud smuuti siiski minu lemmik. Lisaks lisan tihti paraja portsu kookoshelbeid. See kirsismuuti on hästi kreemjas ja värskendav. 

koguseliselt saab kaks ülisuurt klaasitäit smuutit

  • 9 - 10 kivita kuivatatud datlit
  • 2 banaani
  • 150 g kivita kirsse (kasutasin külmutatud)
  • 120 ml külma vett

Pane datlid väikesesse kaussi ja vala neile peale nii palju keevat vett, et oleks ilusasti kaetud (võid datlid ka eelmisel õhtul likku panna). Samal ajal koori banaanid ja aseta blenderisse koos kirsside ja veega. Kui datlid on minut-paar ligunenud, kurna need külma veega ära ja lisa ülejäänud koostisosadele. Blenderda kõik ühtlaselt kreemjaks smuutiks.