28. jaan 2015

Peedi-maapähklipihvid ja raamatuloos!

Pihvide retsept asub postituse lõpus

Alles see oli, kui ma sain USA kirjastuselt positiivse kirja, kus neile meeldis minu raamatuidee ning nad pakkusid mulle lepingut. Nüüd on see raamat juba paar kuud müügil olnud ning kui ma enda koopia kätte sain, imetlesin seda ikka põhjalikult. Üks tõeliselt kaunis raamat on kokku saanud! Paljude väga heade retseptidega. Tööprotsess oli alustades üsna raske. Oi, kuidas ma kirusin neid cupse ja untse. Meie vanad head grammid ja milliliitrid tundusid palju sõbralikumad. Aga üsna varsti sain uute mõõtühikutega sinapeale ning kohati tundusid need isegi loogilisemad. Nüüd teengi alati retseptid korraga kahes mõõtühikusüsteemis, et saaks neid ilusasti ka oma ingliskeelses blogis jagada. Kui kirjastus mulle lepingut pakkus, ütlesid nad, et neile meeldisid minu "comforting dishes and vibrant photos". Ehk kodused toidud ja värviküllased fotod. Ma ei hakanud USA tarvis oma kokkamisstiili muutma ning ekstravagantseid toite leiutama. Jäin ikka endale truuks. Ning kui neile see meeldis, siis seda parem. 





Ma tahan väga pühendusega minu ingliskeelse kokaraamatu ühele oma lugejale kinkida. Selleks, et osaleda, tuleb täita kolm sammu. Kõigepealt külastada minu ingliskeelse toidubogi VeganSandra Facebooki (ning kui see sulle meeldib, siis miks mitte ka "Meeldib" nuppu vajutada). Teiseks tuleb jätta siia sama postituse alla kommentaar, millist taimset toitu sina kindlasti peol külalistele pakuksid. Ja kolmandaks, et suurendada oma võiduvõimalusi, saad ka postitust twitteris jagada. Viimane samm ei ole kohustuslik, küll aga teretulnud. Loodan, et see ei tundu väga keeruline ning saad hõlpsalt osaleda.

Täida kolm sammu siin:

a Rafflecopter giveaway

Hurraa! Võitjaks osutus MONA MENETS! Panin võitjale juba rõõmustava e-maili teele. Suur-suur aitäh teile kõigile osalemast ja toredaid kommentaare jätmast! Järgmiste loosideni :)


Siin on pisike video, kuidas oma raamatut lehitsen:




Aga tagasi retsepti juurde. Need pihvid sobivad nii grillitult, praetult kui ka küpsetatult. Kevadest talveni. Esmaspäevast pühapäevani. Kikerherned moodustavad siin valgurikka ja maitsva põhimassi. Küpsetatud peet annab ääretult hõrgu õrnalt magusa meki. Maapähklivõi lisab rammusust ja hästi mõnusa pähklise maitsenüansi. Ja kas pole neil lihtsalt kaunis värv? Serveeri koos rukolaga eineleival. Või hoopis burgeri vahel, riisi kõrval või kartulipudruga. Talvel on neid kindlasti mugavam praadida või ahjus küpsetada, suvel sobivad need suurepäraselt grilli peale.

Kogus: 8-10 inimesele

Koostis:


  • 400 g kuivatatud kikerherneid
  • 400 g tooreid peedikuubikuid
  • 2 sl õli
  • ½ tl soola + ¾ tl lisaks
  • natuke jahvatatud musta pipart
  • 4 kuhjaga tl maapähklivõid
  • 235 ml kuuma vett
  • 6 sl suitsust grillkastet (nt. Felix Smokey Barbecue)
  • 100 g riivsaia

Valmistamine:


Leota kikerherneid 10-12 tundi. Keeda kikerherneid, kuni need on täiesti pehmed (selleks võib kuluda kuni tund). Samal ajal pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema. Sega peedikuubikud õli, poole teelusikatäie soola ja pipraga läbi. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta kuubikuid 200 kraadi juures 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 20 minutit. Kurna ja loputa kikerherned. Vala need suurde kaussi ja sega need läbi maapähklivõi, kuuma vee, ülejäänud soola ja grillkastmega. Püreesta saumiksri või blenderiga, kuni tekib ühtlane mass. Lisa riivsai ja peedikuubikud. Sega korralikult läbi. Prae, küpseta või grilli kotlette. Kui otsustad grillimise kasuks, jälgi, et grillraud oleks täiesti kuum ja korralikult õlitatud, enne kui kotletid sinna peale küpsema asetad.



Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...