28. jaan 2015

Peedi-maapähklipihvid ja raamatuloos!

Pihvide retsept asub postituse lõpus

Alles see oli, kui ma sain USA kirjastuselt positiivse kirja, kus neile meeldis minu raamatuidee ning nad pakkusid mulle lepingut. Nüüd on see raamat juba paar kuud müügil olnud ning kui ma enda koopia kätte sain, imetlesin seda ikka põhjalikult. Üks tõeliselt kaunis raamat on kokku saanud! Paljude väga heade retseptidega. Tööprotsess oli alustades üsna raske. Oi, kuidas ma kirusin neid cupse ja untse. Meie vanad head grammid ja milliliitrid tundusid palju sõbralikumad. Aga üsna varsti sain uute mõõtühikutega sinapeale ning kohati tundusid need isegi loogilisemad. Nüüd teengi alati retseptid korraga kahes mõõtühikusüsteemis, et saaks neid ilusasti ka oma ingliskeelses blogis jagada. Kui kirjastus mulle lepingut pakkus, ütlesid nad, et neile meeldisid minu "comforting dishes and vibrant photos". Ehk kodused toidud ja värviküllased fotod. Ma ei hakanud USA tarvis oma kokkamisstiili muutma ning ekstravagantseid toite leiutama. Jäin ikka endale truuks. Ning kui neile see meeldis, siis seda parem. 





Ma tahan väga pühendusega minu ingliskeelse kokaraamatu ühele oma lugejale kinkida. Selleks, et osaleda, tuleb täita kolm sammu. Kõigepealt külastada minu ingliskeelse toidubogi VeganSandra Facebooki (ning kui see sulle meeldib, siis miks mitte ka "Meeldib" nuppu vajutada). Teiseks tuleb jätta siia sama postituse alla kommentaar, millist taimset toitu sina kindlasti peol külalistele pakuksid. Ja kolmandaks, et suurendada oma võiduvõimalusi, saad ka postitust twitteris jagada. Viimane samm ei ole kohustuslik, küll aga teretulnud. Loodan, et see ei tundu väga keeruline ning saad hõlpsalt osaleda.

Täida kolm sammu siin:

a Rafflecopter giveaway

Hurraa! Võitjaks osutus MONA MENETS! Panin võitjale juba rõõmustava e-maili teele. Suur-suur aitäh teile kõigile osalemast ja toredaid kommentaare jätmast! Järgmiste loosideni :)


Siin on pisike video, kuidas oma raamatut lehitsen:




Aga tagasi retsepti juurde. Need pihvid sobivad nii grillitult, praetult kui ka küpsetatult. Kevadest talveni. Esmaspäevast pühapäevani. Kikerherned moodustavad siin valgurikka ja maitsva põhimassi. Küpsetatud peet annab ääretult hõrgu õrnalt magusa meki. Maapähklivõi lisab rammusust ja hästi mõnusa pähklise maitsenüansi. Ja kas pole neil lihtsalt kaunis värv? Serveeri koos rukolaga eineleival. Või hoopis burgeri vahel, riisi kõrval või kartulipudruga. Talvel on neid kindlasti mugavam praadida või ahjus küpsetada, suvel sobivad need suurepäraselt grilli peale.

Kogus: 8-10 inimesele

Koostis:


  • 400 g kuivatatud kikerherneid
  • 400 g tooreid peedikuubikuid
  • 2 sl õli
  • ½ tl soola + ¾ tl lisaks
  • natuke jahvatatud musta pipart
  • 4 kuhjaga tl maapähklivõid
  • 235 ml kuuma vett
  • 6 sl suitsust grillkastet (nt. Felix Smokey Barbecue)
  • 100 g riivsaia

Valmistamine:


Leota kikerherneid 10-12 tundi. Keeda kikerherneid, kuni need on täiesti pehmed (selleks võib kuluda kuni tund). Samal ajal pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema. Sega peedikuubikud õli, poole teelusikatäie soola ja pipraga läbi. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta kuubikuid 200 kraadi juures 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 20 minutit. Kurna ja loputa kikerherned. Vala need suurde kaussi ja sega need läbi maapähklivõi, kuuma vee, ülejäänud soola ja grillkastmega. Püreesta saumiksri või blenderiga, kuni tekib ühtlane mass. Lisa riivsai ja peedikuubikud. Sega korralikult läbi. Prae, küpseta või grilli kotlette. Kui otsustad grillimise kasuks, jälgi, et grillraud oleks täiesti kuum ja korralikult õlitatud, enne kui kotletid sinna peale küpsema asetad.



44 kommentaari :

  1. Külalistele pakuksin neidsamu peedi-maapähklipihve, sest need on ülimaitsvad :)

    VastaKustuta
  2. Minu viimase aja lemmikud on falafelid, nii et neid pakuks hea meelega ka külalistele :)
    lauratahk@gmail.com

    VastaKustuta
  3. Külalistele pakuksin porgandi, riisi ja päikesekuivatatud tomatitega lehttaignapirukaid - külaliste hulgas alati suur hitt. Õhtusöögiks pakuksin tomati-kikerhernekarrit - lihtne valmistada ja väga maitsev.
    annika.jyrs(ät)gmail.com

    VastaKustuta
  4. Maiustamiseks ''Parem kui Raffaello'' pallikesi ja eriti maitsvat läätsepirukat.
    marisborn@gmail.com

    VastaKustuta
  5. Mulle meeldivad igasugused kotletilised ning hea meelega pakuks külalistele burgeri vahele lihtsaid oapihve :)

    mariakondimae@gmail.com

    VastaKustuta
  6. Minu lemmikud on punasest peedist ja baatadist krõpsud. Nendega rõõmustan oma külalisi peaaegu alati.

    VastaKustuta
  7. Mina olen pakkunud ning pakuksin veel oma külalistele Sinu porgandikooki! Viib keele alla! :)

    triinraud@gmail.com

    VastaKustuta
  8. Olen külalistele juba korra porgandi, riisi ja päikesekuivatatud tomatitega lehttaignapirukaid pakkunud ja pakuksin veelgi :)

    mallkand @ outlook . com

    VastaKustuta
  9. porgandipirukateta ei saaks!

    VastaKustuta
  10. Vegan kartulisalat läheks kindlasti lauale!

    VastaKustuta
  11. Sooviksin suurima heameelega pakkuda lehttaignast porgandipirukaid, kuna pikka aega on olnud soov ise neid proovida ja külalistele valmistamine on hea motivaator nende tegemiseks :)

    VastaKustuta
  12. Mina pakuksin kindlasti Sinu super maitsvat vegan kartulisalatit, taimseid pihve ning magustoiduks "Parem kui Raffaello" trühvleid :)

    VastaKustuta
  13. Lihtne, efektne ja oi kui nämma....kõrvitsa-ingveri püreesupp ja porgandipirukad :)

    VastaKustuta
  14. Mul on varsti sünnipäeva tulemas (hah, 3 kuu pärast :D) ja olengi mõelnud, mida võiks külalistele pakkuda, kuna tahaks teha vegan laua. Väga tahaks teha neile ülimaitsvat vegan-lasanjet, kindlasti igasuguseid juurikaid hummuste-guacamoledega ja mõnda maitsvat ja rammusat šokolaadikooki

    VastaKustuta
  15. Meie perele ja meie külalistele on alati meeldinud värsked juurvilja kangid. Need on ülipopid ka laste seas!
    Veel maitseb ahjus küpsetatud täidetud shampinjonid, lemmikud on juustuga (kuigi need pole vist päris vegan siis).
    Ahjuõunad on viimasel ajal ka edetabelite tippu jõudnud. (Y)
    Ning kõrvitsapüreesupp on vana hea klassika olnud. :)

    VastaKustuta
  16. Pakuksin taimse täidisega pirukaid, kookosekooki või kookospiimast tehtud vahukoorega torti. Jagasin linki ka Twitteris: https://twitter.com/Mariliii/status/560542291958702080

    VastaKustuta
  17. Külalistele pakuksin oa-suvikõrvitsakotlette, mis on serveeritud burgerina.

    VastaKustuta
  18. Pakuksin külalistele porgandipirukaid (pig in blanket), mille videot ma mõned päevad tagasi vaatasin ja retsepti katsetasin. Maitsvad ampsud ja teistmoodi vaheldus tavalistele pirukatele. Lisaks veel kukeseene-suvikõrvitsapitsat ja kookoseküpsiseid. Selline menüü meeldib nii lastele, kui täiskasvanutele, kõik on õnnelikud!

    VastaKustuta
  19. Minu laual seisab juba nädal aega kollane lipik, millel kirjas:
    SÜNNIPÄEVAKS:
    * Sandra trühvlid (Parem kui Raffaello)
    * Porgandipirukad (like viineripirukad)
    Kirjapilt muutmata, just nii ma tean täpselt, mis porgandipirukaid ma mõtlesin selle all… palun vabandust sõna ‘viiner’ eest :)

    VastaKustuta
  20. Sünnipäev kohe varsti tulemas, siis saab igasugu vahvaid hõrgutisi valmistada. Hiljuti sain teada, kuidas teha vegan cheesecake´i, mis oli lihtsalt imeline! See vahva maius leiab kindlasti minu laual aukoha :)

    VastaKustuta
  21. Mina pakuksin kindlasti külalistele taimset šokolaadi- või õunakooki.

    VastaKustuta
  22. Külalistele meisterdaks oakotlette või pitsa ja magustoiduks "raffaello kommid.

    VastaKustuta
  23. Olen külalistele pakkunud läätsepirukat ja spinatipirukat. Tore on üllatada inimesi ka mõne umbrohutoiduga.
    Twitterit ei kasuta, aga jagan pinteresti.

    VastaKustuta
  24. Mina armastan teha üritusteks kõiksugu suupisteid: porgandipirukad, vegan-minipitsad ja tomatipastaga rullid (nagu kaneelirullid).

    VastaKustuta
  25. Kindlasti spinati-seene-porru quiche'i ja magustoiduks ahjuõunu kaneeli, mandlite ja kookoshelvestega. :)

    VastaKustuta
  26. Püreesupid ja raffaellod :)

    VastaKustuta
  27. Sinu kirssidega unelmate shokolaaditort on lihtsalt imeline :). Olude sunnil jäi mul pool torti külmkappi peaaegu nädalaks. Tulemus oli see, et tort oli endiselt täiesti söögikõlbulik, ja selle juures veelgi maitsvavam kui nö värskena.

    VastaKustuta
  28. Spinati-seene-porru quiche ja porgandikook ! :))

    VastaKustuta
  29. Külalistele pakuksin vegan burgerit ja suusulavat šokolaaditorti rohkete kirssidega! :)

    VastaKustuta
  30. Külalistele pakuksin kindlasti läätsepirukat. Lihtsalt maailma parim :)!

    VastaKustuta
  31. Olen aastavahetusest saadik šokolaadikooki 4x teinud, ilma selleta enam ei saa! :)

    VastaKustuta
  32. Õuna-kookose-rosina täidisega purukook tatrajahuga või erinevate jahude seguga!

    VastaKustuta
  33. Päevalilleseemnetest valmistatud hapukoorega kartulisalat maitses peol kõigile ☺

    VastaKustuta
  34. Pakuksin porgandipirukaid, sest need on niii head!

    VastaKustuta
  35. Mina pakusin mõnda šokolaaditorti koos värskendava smuutiga.

    VastaKustuta
  36. Mina pakuks ka mingeid köögiviljapirukaid - porgandipirukas kõlab hästi.

    VastaKustuta
  37. Kindlasti ei puuduks minu peolaualt legendaarne kikerhernehummus päikesekuivatatud tomatitega, serveerituna kergelt aurutatud juurviljade ja toortatra leivaga!

    VastaKustuta
  38. Mina pakuksin mõnd suppi- lillkapsa või kõrvitsasuppi ning kõrvale küpsetaksin nt porgandipirukaid. Magustoiduks valmistaksin vegan maapähklivõi šokolaadi korviseked :)

    VastaKustuta
  39. Kuna ise olen suur pirukate sõber, siis hea meelega pakun külalistele ka taimset pirukat. :) Loodan raamatust mõne uue retsepti saada.

    rintsik@hotmail.com

    VastaKustuta
  40. Kuna see päevalilleseemnekreem on täiesti taevalik leiutis, siis pakuksin kindlapeale kartuli-tofusalatit :) Marie

    VastaKustuta
  41. kreemjas läätse-juurviljakarri või kreemjas tatrasalat :) nämmm

    VastaKustuta

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly