5. jaan 2015

Kookose-sidrunipasta kikerhernestega


Mina olen kookospiimaga pastat juba üsna pikalt valmistanud. Absoluutselt IGA KORD maitseb see imeliselt ja see päev, kui menüüs on kookosepasta, on üks suur rõõmupäev! Kui tavaliselt peab pastat peale valmimist kohe-kohe serveerima, siis kookose-sidrunipasta kikerhernestega on selline roog, mis läheb natuke seistes isegi veel paremaks ja "juustusemaks". Nagu näiteks selles juustuses makaroni-suvikõrvitsavormis. Kookospiim on rammus ja kreemjas. Lisa sinna juurde veel hõrk ja aromaatne sidrun ja toekad kikerherned ning ongi imeline lõuna- või õhtusöök sündinud. Mul on üldse mingi nõrkus soolaste toitude vastu, kuhu on riivitud või hakitud sidrunikoort lisatud. Sidruni teeb lihtsalt kõik toidud nii elegantseks ja imeliseks.

Kasutasin seekord roa valmistamisel täisterapastat. Maitselt on see natuke maalähedasem kui tavaline valge pasta ja tänu kiudainetele täidab ka kõhtu päris korralikult. Loomulikult võid kasutada ka gluteenivaba pastat, kui sa gluteeni ei talu, või täitsa tavalist valget pastat. Maitsev saab see toit igal juhul.




Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: 6-8 inimesele

Koostis:

  • 3 sl õli
  • 2 sibulat
  • ½ tl soola
  • jahvatatud musta pipart
  • 500 g (täistera) pastat
  • ½ l keevat vett
  • 400 g purk kookospiima
  • 400 g purk kikerherneid
  • ühe sidruni riivitud koor
  • 2 sl sidrunimahla
  • 3 sl sojakastet või natuke rohkem soola


Valmistamine:

Aja pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud sibulad, sool ja maitse järgi pipart. Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa pasta ja keev vesi. Keeda, kuni pasta hakkab vaikselt pehmeks muutuma. Lisa kookospiim, kurnatud kikerherned, sidrunikoor ja sidrunimahl. Keeda, kuni pasta on pehme. Lisa sojakaste, sega kõik läbi ja serveeri. Kui pasta tundub liiga vedel, võid soovi korral paar minutit oodata, kuni see vedelikku rohkem endasse imab.



2 kommentaari :

  1. Just jôudsin koju peale pikka päeva ja tegin kiirelt seda pastat. Imeline!

    VastaKustuta
  2. Küll on toreda seda lugeda, Lilli! Ma valmistan ka seda tihti ja iga kord naudin sajaga :)

    VastaKustuta