29. dets 2013

Aasta 2013 popimad retseptid ja väike kokkuvõte

Mõtlesin kirja panna pisikese kokkuvõtte kohe lõppevast aastast. Tore on tõdeda, et taimetoit.ee'd külastab järjest rohkem inimesi ning loodan väga, et olen saanud mõnele teist kasvõi natukegi häid mõtteid ja inspiratsiooni pakkuda. Kui vaadata selle aasta kõige populaarsemaid retsepte, siis silma hakkavad just kodused, lihtsad ja toitvad road. See on väga tore, kuna just selline on ka minu kokkamine ja menüü. Ruulib ikkagi soolane toit, kuid sekka on ka mõned magusad pärlid.



Siin on 2013.aasta taimetoit.ee kõige popimad retseptid külastatavuse järgi:

1) Vegan Cheddar juust kookospiimast: tõeliselt mõnus leiutis, mis minu taimset kööki on küll kõvasti rikastanud. Teen sellega võileibu, burgereid, lasanje- ja pastakastmeid ning riivin näiteks pitsa peale. Ja mis põhiline - see ka sulab!

2) Oa-suvikõrvitsakotletid: üks kõige lihtsamaid ja maitsvamaid taimsete pihvide retsepte, mille leiutasin suvel meie palktares kokates.

3) Porgandipirukad: viineripirukate asemel saab hoopis porgandil lasta särada ning neid väikeseid hõrgutisi valmistada.

4) Maapähkli-porgandibrownied: lõpuks ometi leiutasin braunide ehk šokolaadiruutude retsepti, mis mulle tõeliselt meeldib. Maapähkel ja šokolaad on jumalik kooslus ning hunnik riivitud porgandit lisab siia kõvasti mahlasust.

5) Kukeseene-suvikõrvitsapitsa: ei jõua suve ära oodata, et jälle seda õhukese krõbeda põhjaga mahlast pitsat valmistada.

6) Banaanijäätis: kõige geniaalsem jäätis maailmas. Sisaldab ainult banaane ning maitseb jumalikult!

7) Taimne sült ja norivorst ("verivorst"): minu jõululaual olid norivorstid taas olemas. Loodan, et see retsept aitas nii mõnelgi jõulud maitsvalt mööda saata.

8) Kirsi-mandlitrühvlid: šokohoolikute unistus. Tume šokolaad, kirss ja mandel on ju võrratu kooslus! Mina meisterdasin neid trühvleid ka jõulukingiks.

9) Mahlane läätse-porgandilasanje: mõnusalt toekas ahjuroog, kus lasanjeplaadid saab edukalt ka ise meisterdada.

Isiklikus plaanis oli väga õpetlik aasta, kus leidus nii raskeid kui ka väga rõõmsaid hetki.
Kolisime oma metsatarre sisse ning iga aastaaeg on seal olnud võrratu.
Aasta alguses alustasin kepikõnniga ning kevadel läksin sujuvalt üle jooksmisele. See oli üks mu elu parimaid otsuseid ning tõelisest jooksupõlgurist on saanud inimene, kelle jaoks jooks on nauditav ja lausa teraapiline tegevus. Ilma selle programmita oleks jooksmisega alustamine kindlasti palju raskem olnud. Lisaks korralikule jooksutrennile naudin nüüd ka jõutrenni ning võin väita, et olen vist küll praegu oma elu parimas vormis.
Uus aasta toob endaga kaasa uudiseid mitmel rindel. Neoandertals kirjutab uut materjali. Lisaks ilmub 2014.aastal minult lausa kaks uut kokaraamatut. Üks neist on inglisekeelne ning ilmub New Yorgis asuva kirjastuse alt. Müügile läheb see USA raamatupoodides ja Amazoni netipoes. Teine kokaraamat on eestikeelne ja ilmub Eestis ning on seekord väga põneva ja maitsva alateemaga.

Suur aitäh kõigile, kes on minu retsepte katsetanud, tagasisidet andnud ja toredaid kirju saatnud. Need valmistavad alati palju rõõmu.

Tulgu teil kõige toredam ja maitsvam aasta. Palju rõõmu nii kehale kui hingele! :)

Sandra