- 250 g pastat (ise kasutasin hetkel suurt paccheri pastat, aga soovitan väiksemat sorti)
- 150 g päevalilleseemneid (kooritud)
- 3 porgandit
- 2 küpset tomatit
- 2 tl broilerimaitseainet (mina kasutan Meira oma, mis ei sisalda ohtlikke lisaaineid, vaid ainult ürte-vürtse)
- 2 sl sojakastet
- 200 ml vett
- natuke soola
- natuke musta pipart
- paar sl õli
- (värsket basiilikut)
Keeda päevalilleseemneid 15 minutit või leota paar tundi. Kurna, vala kaussi, lisa broilerimaitseaine, sojakaste ja vesi ning purusta saumiksri või kannmiksriga ühtlaseks kreemiks. Maitse ja lisa vajadusel soola või sojakastet. Keeda pasta al dente. Samal ajal, kui pasta keeb, pese ja koori porgandid ning lõika neist juurviljakoorijaga õhukesed ribad. Vala kuumale pannile paar supilusikatäit õli ning prae porgandiribasid koos natukese soola ja pipraga umbes paar minutit. Kurna pasta ning sega päevalilleseemnekreemi, porgandiribade ja hakitud tomatitega läbi. Soovi korral kaunista värske basiilikuga. Serveeri kohe!